Karlovačka županijaKontinentalniIzdvojeno

Najjača kontinentalna županija po broju kampova je Karlovačka

Najnovije ovogodišnje izdanje prestižnog europskog vodiča kampova – njemačkog autokluba ADAC – donosi ocjenu inspektora kako su hrvatski kampovi zabilježili najveći kvalitativni porast u Europi (+2,1 posto) i pri tome se ozbiljno približili prvoplasiranoj Nizozemskoj, koja je ove godine stagnirala. Županije s najvećim porastom kvalitete su Zadarska (+4,5 posto) te kontinentalni dio sa Karlovačkom i Zagrebačkom županijom (+4,2 posto), piše KAportal.


Karlovačka županija je i najjača kontinentalna kamp destinacija s osam kampova – čak četiri su na području općine Rakovica (Plitvice Holiday Resort, Korita, Medvjed i Korana), a po jedan na području Karlovca (Radonja), Duge Rese (Slapić), Ogulina (Sabljaci) i Generalskog Stola (Leskar). Čak 49 posto ukupnih kamping kapaciteta nalazi se, pak, na području Istre, a u Dalmaciji prednjači zadarsko područje.

Među kamping gostima u Hrvatskoj tradicionalno su najvažniji oni s njemačkog govornog područja, kojima je ADAC vodič ključan izvor informacija.

Iako Nijemci najradije biraju domaće tržište, kada putuju u inozemstvo prvi im je izbor Italija, a odmah na drugom mjestu je upravo Hrvatska. To nam daje optimizam za budućnost jer rezultati pokazuju kako smo pravom putu i vjerujemo da možemo u budućnosti biti još i bolji”, ističe Adriano Palman, direktor Kamping udruženja Hrvatske, najveće kamping udruge koja okuplja 271 hrvatski kamp.

Potvrđuju to i podaci od prošle godine, prema kojima su gosti njemačkog govornog područja u 2019. u hrvatskim kampovima ostvarili gotovo 1,2 milijuna dolazaka i 8,7 milijuna noćenja, što je 45 posto ukupnih noćenja u kampovima, uz rast noćenja od 2 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Plitvice Holiday Resort / Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close