Turizam

Najčuvanije tajne Meksika

Meksička obala je prelijepa, no jeste li znali da i kontinentalni dio isto tako ima pregršt toga za ponuditi? Jednom kada odlučite istražiti one dijelove Meksika koji se ne pojavljuju tako često u turističkim vodičima, otkrit ćete da postoje predivni gradovi, magični pejzaži te još puno tajni za dugotrajno istraživanje.


Piramide
Kada vam netko spomene piramide, Meksiko zasigurno nije prva država koja vam padne na pamet. No unatoč tome, meksičke piramide su jednako interesantne i intrigantne poput onih egipatskih.

Šareni gradovi
Meksiko je prepun slatkih pituresknih gradića. Prekrasne šarene zgrade i trgovine prepune suvenira, doslovno će vas dovesti do cviljenja od oduševljenja. Tako na primjer maleni grad Cholula ima čak 365 crkvi!

Planine
Meksiko ima puno pustinja s onim kaktusima koje svako malo vidite u filmovima, no ima i svega ostalog. Tako ćete u području oko grada Oaxaca pronaći ćete baš „seksi“ planine. Skriven među planinama je vodopad Hierve El Agua kojim teče voda iz dubina vapnenačkih planina, a pravo je remek djelo prirode.

Planinski gradovi
U planinskom predjelu, koji se proteže duž središnjeg Meksika, pronaći ćete maleni grad San Cristobal. Žene odjevene u tradicionalnu odjeću koje šeću između pastelnih kuća – ovdje su normalna pojava. Pravi mamac za turiste.

Pećine
Država Yucatan ima tisuće „rupa“ poznatih kao Cenotes. Ove pećine nastale su erozijom vapnenastih stijena, i onda ispunjene vodom iz podzemnih izvora. Što je tu posebno? Ovdje vam se pruža mogućnost plivanja u savršeno bistroj i čistoj izvorskoj vodi kakvu ćete rijetko gdje imati prilike vidjeti.

Više čitajte na punkufer.dnevnik.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close