Turizam

Najčešće prijevare koje se događaju na putovanjima

Poznato je da taksisti koji ordiniraju oko aerodroma i kolodvora često koriste ovu metodu kako bi nasamarili svoje putnike i izvukli što više novaca od njih…


Zločesti ljudi vole iskorištavati turiste, a ako niste oprezni postat ćete laka žrtva. Kao putnici puno puta mislimo da smo dovoljno pametni kako bismo izbjegli prijevare na putovanjima. No, istina je malo drugačija od toga i prijevare se događaju i najboljima od nas. Uključujući i mene.

Od smiješno preplaćenih taksija do neprimjetnog otkrivanja podataka s kreditne kartice, prijevare putnika na svakom su koraku i svugdje na svijetu sve češća pojava. I dok je skoro pa nemoguće znati kada će vas netko nasamariti, važno je znati kakve sve vrste prijevara postoje i što učiniti u takvim situacijama. Ružan je osjećaj kada vas netko prevari. I nakon nekoliko godina konstantnog putovanja još mi se događa da me uhvate nespremnog i podvale mi svašta. Kako se to vama ne bi dogodilo učite na mojem iskustvu. Ovo su najčešće prijevare na koje sam naišao na svojim putovanjima.

Pokvaren taksimetar u taksiju

Poznato je da taksisti koji ordiniraju oko aerodroma i kolodvora često koriste ovu metodu kako bi nasamarili svoje putnike i izvukli što više novaca od njih. Kada sjednete u taksi prvo što će vam taksist reći je to da mu je pokvaren brojač i pokušati vam naplatiti smiješno visoku cijenu. To je trenutak u kojem morate ili izaći iz vozila ili se dogovoriti za manju cijenu. Taj način prijevare vrlo je čest u Srednjoj Americi i u afričkim zemljama. Ja sam nasjeo na nju kada sam bio u Maroku. Prvo vožnja taksijem, od aerodroma do centra, stajala me više nego sve vožnje tijekom mog boravka u Maroku.

Besplatne narukvice ili krunice

Ovo je česta prijevara. Prijateljski raspoložen muškarac ili žena vam pristupaju i započinju razgovor nakon kojeg vam stavljaju besplatnu prijateljsku narukvicu na ruku ili daju krunicu za sreću na putu. Jednom kada je u, ili na, vašoj ruci počet će zahtijevati novac, a kada im ga odbijete dati onda će početi raditi scene. Ovo mi se dogodilo u Rimu kada mi je jedna gospođa htjela ‘uvaliti’ krunicu. Savjet, ne dozvolite nikome da vam stavlja išta u ruku, ako vi to stvarno ne želite. Bez obzira na to koliko god on ili ona bili ljubazni i prijateljski raspoloženi. Jednostavno ih ignorirajte i nastavite svojim poslom.

Više na punkufer.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: CruiseSafely.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close