Tech

Najčešće greške koje radimo kad u kući nestane struje

Nestanak električne energije u domu može nas iznenaditi i poremetiti nam rutinu, ali i primorati da pribjegnemo nekim privremenim rješenjima dok se struja ne vrati. No pritom često radimo i neke greške koje mogu ugroziti našu sigurnost, piše Zadovoljna


Radi sigurnosti vas i vaših ukućana, ali i kako biste spriječili mogućnost štete te si olakšali dok se struja ne vrati, kada u vašem domu nestane struje nikada nemojte…

1. …koristiti svijeće

Paljenje svijeća kada nestane struje čini se kao klasično rješenje, ali to nikako nije najsigurnija opcija. Djeca ili kućni ljubimci lako mogu srušiti svijeću i nikada ne biste smjeli ostaviti svijeću bez nadzora kada idete iz sobe u sobu. Pripazite i kada rukujete s držačima svijeća koji mogu postati vrlo vrući ukoliko ostavite da svijeća gori predugo. Doznajte i koja to sitnica može spasiti život kada izbije požar.

Umjesto svijeća, bolje rješenje bit će da na određena mjesta u domu gdje vam je svjetlo najpotrebnije stavite ručne svjetiljke na baterije te povremeno provjerite rade li.

2. …ostaviti veće kućanske aparate uključene u struju

Čim nestane električne energije, isključite iz struje sve veće aparate u domu, poput televizora, računala i sličnih aparata, a manje samo možete ugasiti, poput lampi i radija. To je bitno napraviti jer ukoliko svi aparati ostanu uključeni, kada se struja vrati može doći do strujnog udara koji će spržiti elektroničke naprave ili preopteretiti strujni krug vašega doma.

Više na Zadovoljna

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: unsplash

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close