Turizam

Najbolji gradovi za život po izboru Mercera

Sigurnost, obrazovanje, zdravstvena skrb i briga za okoliš samo su neki od parametra koji pojedini grad čini dobrim za život. Tradicionalno istraživanje Mercera izbacilo je novi popis za 2016 godinu.


Beč je najbolji grad za život u 2016. godini, pokazala je 18. studija Mercera. Glavni grad Austrije ovu prestižnu titulu ponio je po sedmi put zaredom zbog specifičnih ekonomskih i društvenih pogodnosti kao što su umjerene cijene stanovanja, razgranata mreža zdravstvene skrbi, uređeni gradski prijevoz, ali i jaka kulturna scena.

Švicarski Zürich se našao na drugom mjestu ljestvice najboljih gradova za život u 2016., a slijedio ga je novozelandski Auckland. U top 10 našlo se čak tri njemačka grada: München se našao na četvrtom mjestu ljestvice, Dusseldorf je bio šesti, a Frankufurt sedmi. Otkrijte popis najboljih država na svijetu za život.

Zanimljivo je da se omiljeni turistički “kapitalci” poput Londona i Pariza nalaze tek na 37. i 39. mjestu, a lošu poziciju na ljestvici doživjeli su i američki gradovi koji se općenito smatraju nesigurnima za stanovanje i život. Najbolji se plasirao San Francisco koji se našao na 28. ljestvici najboljih gradova za život u 2016., dok je New York tek 44. Ovdje saznajte 21 mjesto koje morate vidjeti u New Yorku.

Više čitajte na punkufer.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close