Tech

Na ovoj stranici pratite uživo hakerske napade diljem svijeta

Iako je internet donio mnogih lijepih stvari, s druge strane događa se ona druga strana priče, pokušaji provale u razne digitalne sustave.


U ovoj interaktivnoj mapi, tvrtka za računalnu sigurnost Norse, pokazuje tko koga hakira i to sve u realnom vremenu. Kao što je vidljivo sa linka, najveće dvije mete su SAD i Kina, dok se napadi pojavljuju i u drugim dijelovima Europe i nešto malo u Rusiji.

Ovi napadi nisu namijenjeni na Pentagon, već pokušaji protiv honeypotmreže postavljane od strane Norsea. Također, ovo nisu svi hakerski napadi koji trenutno postoje u svijetu, no cilj karte je pokazati kako hakerski ekosustav zapravo izgleda.

Primjerice, hakeri pokušavaju upasti u Pentagon 10 milijuna puta dnevno, recimo američka sveučilišta bilježe milijune napada tjedno, dok je primjerice Facebook, sada već davne 2011. godine, bilježio 600.000 napada svakog dana.

Slika ispod jasno pokazuje kako se većina napada usmjeruje iz Kine u SAD, što pokazuje dominaciju Kine na ovom području.Također, nepoznato je da li zapravo svi napadi dolaze isključivo iz Kine jer hakeri mogu preusmjeriti signale diljem svijeta, što im omogućuje da prikazuju da napadi dolaze s nekih drugih prostora.

Mapu možete pogledati na ovom linku.


Tekst: zimo.dnevnik.hr

Foto: map.norsecorp.com

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close