Tech

Na Messengeru možete igrati šah!

Tko s prijateljima želi pored komunikacije zaigrati i šah, sada to može izvesti i preko Messengera. Bilo da je riječ o pametnom telefonu ili računalu, u pojedinačnim ili grupnim razgovorima, ovaj svojevrsni easter egg je pronađen u Facebookovom Messengeru


Za početak igranja dovoljno je u prostor za čavrljanje otipkati “@fbchess play”, a u slučaju grupnog razgovora valja odabrati i protivnika. Za razliku od brojnih drugih simulacija šaha gdje se igra potezima poput E2-E4 i slično, ovdje valja koristiti kratice za figure. P je tako pijun, K je kralj, Q kraljica itd.

Punu listu naredbi i mogućnosti je moguće vidjeti kada se otipka “@fbchess help” u Messengeru. Što je zanimljivo, moguće je pratiti statistiku, nastaviti partiju iz nekog drugog razgovora i slično. Zašto su programeri ovo ubacili unutra – teško je znati, no mrvica zabave je zagarantirana, usprkos ponešto nespretnom prikazu i kontrolama.

Za nešto veći prikaz igre valja posjetiti Messenger web sučelje.


 

Tekst: tportal.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close