Tech

Na Messengeru možete igrati šah!

Tko s prijateljima želi pored komunikacije zaigrati i šah, sada to može izvesti i preko Messengera. Bilo da je riječ o pametnom telefonu ili računalu, u pojedinačnim ili grupnim razgovorima, ovaj svojevrsni easter egg je pronađen u Facebookovom Messengeru


Za početak igranja dovoljno je u prostor za čavrljanje otipkati “@fbchess play”, a u slučaju grupnog razgovora valja odabrati i protivnika. Za razliku od brojnih drugih simulacija šaha gdje se igra potezima poput E2-E4 i slično, ovdje valja koristiti kratice za figure. P je tako pijun, K je kralj, Q kraljica itd.

Punu listu naredbi i mogućnosti je moguće vidjeti kada se otipka “@fbchess help” u Messengeru. Što je zanimljivo, moguće je pratiti statistiku, nastaviti partiju iz nekog drugog razgovora i slično. Zašto su programeri ovo ubacili unutra – teško je znati, no mrvica zabave je zagarantirana, usprkos ponešto nespretnom prikazu i kontrolama.

Za nešto veći prikaz igre valja posjetiti Messenger web sučelje.


 

Tekst: tportal.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close