Na kopnu temperature jedva iznad 20 stupnjeva, mogući pljuskovi i grmljavina

Frontalni poremećaj danas napuštaju naše krajeve, odmiču dalje na istok kontinenta, a sa zapada poslijepodne jača anticiklona.


Ujutro i prijepodne promjenjivo i nestabilno, čak oblačnije nego jučer uz povremenu kišu, na moru i osobito na istoku izgledno u obliku pljuskova praćenih grmljavinom. Najviše šanse za suho vrijeme ima krajnji jug zemlje. Zapuhat će umjeren do jak sjeverac, na moru bura i tramontana, pod Velebitom s olujnim udarima.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj sve više duljih sunčanih razdoblja, postupno i razvedravanje, a još rijetko možda iz kojeg zaostalog oblaka padne kakav kraći pljusak. No, uz sjeverac i sjeverozapadnjak osjetno hladnije, temperatura jedva iznad 20 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu postupno smanjivanje naoblake, a do večeri prestanak mjestimične kiše. Sjeverozapadnjak i dalje može imati jake udare, ali će popuštati, no i ovdje osjetno hladnije.

U Dalmaciji prekid izražene vrućine. Bit će promjenjivo, mjestimice uz malo kiše ili koji neverin, uglavnom u zaobalju sredinom dana. Puhat će umjerena i jaka tramontana, a s njom će se postupno razvedravati.

Na sjevernom Jadranu i u gorju sunčanije poslijepodne. I dalje vjetrovito s jakom na udare olujnom burom, ali će ona malo popustiti. Temperatura znatno niža, bit će između 23 i 26 °C na moru, a 16 i 19 °C u gorskim područjima.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Slijedi par stabilnijih dana. Sunčanije pa i danju ugodno toplo nakon razmjerno svježih noći. U petak već malo toplije uz južinu, a onda potkraj subote ponovno raste vjerojatnost za pljuskove praćene grmljavinom, ali čini se znatno manje izražene i rjeđe.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu u četvrtak bura slabi, a posvuda će prevladavati vedrina uz blagi i postupan porast temperature. Tek tu i tamo uz razvoj oblaka koji neverin je moguć u danima vikenda i početkom idućeg tjedna, uglavnom na sjevernom dijelu.


 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close