Kolumne

Muško – ženski odnosi: Bivši? Hvala doviđenja!

Ne, ne i ne. Da vam je sve bilo u redu više ne bi bio bivši, jer ni podgrijano jelo nije kao što je bilo tek skuhano. No, imamo neki poriv vraćati se bivšima. To vjerojatno proizlazi iz one želje da vidimo je li se promijenio ili jednostavno ne možemo podnijeti činjenicu da je možda odlučio krenuti dalje. Ali, i da, sviđa nam se kada nakon prekida trčkara oko nas ispričavajući se, pa mu damo još jednu priliku.

Odgovor je jednostavan: NE!

No, u čemu je onda problem? Žene su u ovom slučaju malo slabije, pa prije pokleknemo, dok su muškarci kao vrijeme. Neki se vrate, a neki ne. Treba postaviti jednostavno pitanje; vrijedi li se vraćati na isto? Odgovorno tvrdim da ne.

Evo primjera. Izbacio je djevojku iz stana, jer preponosan je da bi on otišao. No, mogao je otići iz praktičnog razloga jer je ona imala 80 posto stvari u stanu pa ono, čisto zbog selidbe. Naravno, bilo je tu deranja, svijet se ruši i sve ono što ide nakon prekida. Prošlo je to neko izvjesno vrijeme gdje se dotični sjetio da bi on mogao ponovno.

Ne bi tu ništa bilo loše, da taj novi početak nije izgledao kao poslovni ugovor ili u najmanju ruku predbračni. Zamisli, on postavlja uvjete. Na kojem planetu gospodin može izbaciti iz stana i onda postavljati uvjete. U tom trenutku mi se u glavi mota scena u kojoj ga kao muhu tresnem nasred stola.

Ako ste dovoljno slabe pristat ćete, ako ste ga prekrižile jednom za svagda onda ćete reći: Zdravo dragi, doviđenja.  Amen. Karakter u ovakvim stvarima ne igra nikakvu ulogu, a trebao bi.

Ako ništa drugo, knjižare imaju brdo onih knjiga za nazovimo to ‘samopomoć’ u kojima možete pronaći kako se riješiti takvih krkana. Još jedna najvažnija stvar, ako ste to odlučile, ne odstupajte od toga. Ne brinite se, i samo si kažete: on gubi. Jest floskula, ali pali.

Krenite vježbati, trčati, kafenisati, slušati motivacijska videa. Sjediti na terasama s kolegicama i komentirati sve što hoda. Ali, ne loše pričati o njemu, jer karma je zeznuta stvar. Nakon što vam je to napravio, svemir će se sam pobrinuti da sve sjedne na svoje mjesto. Stoga, cool.

Kada se zbrojite i dođete na to da su dva i dva četiri, onda će doći i budući, a vi ćete se pitati: Pa što je meni ONO trebalo?!


 

Tekst: Andrea Brkić

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close