Tech

MUP ojačao svoje kapacitete u suzbijanju računalnog kriminaliteta

Twinning projektom Europske unije vrijednim 700 tisuća eura Ministarstvo unutarnjih poslova ojačalo je svoje kapacitete u suzbijanju računalnog kriminaliteta na nacionalnoj i međunarodnoj razini u skladu s politikama Europske unije


Projekt koji su od 2013. zajednički provodili ministarstva unutarnjih poslova Španjolske, Austrije i Hrvatske dio je Twinning inicijative koju je pokrenula Europska komisija s ciljem pružanja pomoći zemljama korisnicama u jačanju njihovih administrativnih kapaciteta za provedbom pravne stečevine Europske unije.

Forenzički stručnjaci MUP-a su tijekom projekta naučili kako se složena forenzička ispitivanja odvijaju u zemljama članicama EU te kako koristiti odgovarajući softver i alate, objavio je MUP na svojim internetskim stranicama.

Temeljem analize predložen je novi organizacijski model kriminalističke policije i policijskih uprava u regijama, dok su kroz program obuke te uspostavu pilot programa za borbu protiv računalnog kriminaliteta poboljšani kapaciteti Policijske akademije.

Više čitajte na tportal.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close