Tehnologija

MUP ojačao svoje kapacitete u suzbijanju računalnog kriminaliteta

Twinning projektom Europske unije vrijednim 700 tisuća eura Ministarstvo unutarnjih poslova ojačalo je svoje kapacitete u suzbijanju računalnog kriminaliteta na nacionalnoj i međunarodnoj razini u skladu s politikama Europske unije


Projekt koji su od 2013. zajednički provodili ministarstva unutarnjih poslova Španjolske, Austrije i Hrvatske dio je Twinning inicijative koju je pokrenula Europska komisija s ciljem pružanja pomoći zemljama korisnicama u jačanju njihovih administrativnih kapaciteta za provedbom pravne stečevine Europske unije.

Forenzički stručnjaci MUP-a su tijekom projekta naučili kako se složena forenzička ispitivanja odvijaju u zemljama članicama EU te kako koristiti odgovarajući softver i alate, objavio je MUP na svojim internetskim stranicama.

Temeljem analize predložen je novi organizacijski model kriminalističke policije i policijskih uprava u regijama, dok su kroz program obuke te uspostavu pilot programa za borbu protiv računalnog kriminaliteta poboljšani kapaciteti Policijske akademije.

Više čitajte na tportal.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close