Kolumne

Monopol na život

Ekspedicija na Mars samo što nije, a čovječanstvo nije napravilo ni osnovni korak. Još uvijek smo na početku po pitanju svih pitanja koje nema točnoga odgovora. Istina je u tom odgovoru vrlo relativna i ovisi o onome koji ju izgovara, a ne o njoj samoj. Kad život počinje- većina se znanstvenika, učenjaka, liječnika slaže. Je li svaki život vrijedan življenja- Houston, we have a problem!

Ustavni sud je presudio i tako pohvalio samoga sebe. Ustavno je, naime, kršiti pravo na život. Neka su prava ipak iznad prava svih prava. Pravo na sebičnost, na primjer. Pravo igrati se Boga, iako neki u njega i ne vjeruju. Pravo na izbor u ime onoga koji to pravo nema. Jer, šest tjedana ona ili on nije čovjek, nego stvar.

Pravo na život, koje i nije pravo, jer su u pravu oni koji kažu- zabrana ne rješava ništa. Da. Ne rješava ništa, stoga ukinimo sve zabrane. Jer zabrane ne rješavaju ništa. Ustvari kažu- mi smo politički korektni i nemamo hrabrosti reći istinu.

Nijemi i gluhi hodimo ovim svijetom i opravdavamo se na razne načine. Peremo ruke od nevine krvi samo zato što ne vidimo bespomoćno biće. Biti za život postala je priča za odvažne i za lude ovoga svijeta. Žele ih ušutkati i izbaciti iz kruga bolnice u kojoj je smrt dobrodošla.

Oni mole za život. Ti strašni homofobi, kako li se samo usuđuju?

Samo educirajmo. Za sve ostalo tu smo mi, kukavice.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close