Film i TVScena

Mnoštvo hrvatskih filmova prikazati će se na 63. Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma

Niz hrvatskih animiranih, kratkometražnih igranih i dokumentarnih filmova prikazat će se u natjecateljskim programima 63. Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, koji se održava od 20. do 26. ožujka


U selekciji dugometražnih dokumentaraca, u kojoj se od ove godine natječu isključivo filmovi iz Jugoistočne Europe, prikazat će se pet filmova, među kojima je i hrvatski “Spomenik” Igora Grubića, nastao u produkciji Kreativnog sindikata, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

Za nagrade u konkurenciji regionalnog programa kratkometražnih dokumentarnih filmova natječu se “Ana trg” Jelene Novaković i “Gradonačelnik Denis” Darija Juričana, dok natjecateljski regionalni program kratkih igranih filmova prikazuje “Cvijeće” Judite Gamulin i “Piknik” Jure Pavlovića.

Najviše je domaćih filmova u natjecateljskom regionalnom programu animiranih filmova. To su “Sanjala si” Ane Kolege, “Vučje igre” Jelene Oroz, “Probudi me” Dee Jagić, “Požuda” Irene Jukić Pranjić, “Stakleni čovjek” Daniela Šuljića, “Čoban” Matije Pisačića, “Wiener Blut” Zlatka Boureka i Pavla Štaltera, “Tajni laboratorij Nikole Tesle” Bruna Razuma, “Ljubav i prijevozna sredstva” Draška Ivezića i “Slatki snovi” Dinka Kumanovića.

Više čitajte na tportal.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close