Scena

Mirela Priselac Remi u Booksi

Osim što je duša i glas Elementala, Mirela Priselac Remi je uspješna i sposobna kulturna radnica – po struci profesorica engleskog i španjolskog jezika, radi kao prevoditeljica te je predsjednica Glavnog odbora Hrvatske glazbene unije.


S Elementalom radi, piše i pjeva od 1998. godine, kada je grupa i osnovana. Od njihovog debi albuma Moj, Njegov i Njen Svijet, koji je izašao prije petnaest godina, do posljednjeg U redu je, Remi se profilirala kao autorica kvalitetnih i angažiranih tekstova i jedna od vidljivijih žena na domaćoj glazbenoj sceni. Prepoznatljiva je i po brojnim, a dobro probranim glazbenim suradnjama. Tako je pjesma Bekstvo, koju je napravila s (u Booksi rado ugošćavanim) Marčelom bila prva hrvatsko-srpska hip-hop suradnja od rata. Najrecentnije muzičko partnerstvo je ono s Tuzlankom Sassjom na pjesmi Etikete, u kojoj govore o skepsi prema ženama muzičarkama – dobri se tekstovi zarađuju seksom, razlog za brbljavu ludost je obični PMS, a dugi jezik bi bilo pametnije zamijeniti cipelama na petu. Čitav Mirelin glazbeni rad, kao i javni angažman, obojen je društvenom kritikom i jasnim zauzimanjem stava.

Ono što je možda manje poznato je to da Remi piše i mimo Elementala. U prozi se okušala pričom izdanoj u Menartovoj zbirci Zvučni zid – Vinilne priče II. Njenu smo poeziju, pak, do sada imali prilike čuti samo jednom prilikom, u jesen 2013. godine na SC-ovom Književnom salonu.

Večer u Booksi bit će prilika za razgovor s autoricom o njenim tekstovima, muzičkom angažmanu, prevoditeljskom poslu, ali i poziciji žene u hip hopu i domaćoj glazbi općenito. Na koncu, možda ono najzanimljvije – imat ćete prilike uživo čuti i nešto Mireline poezije.

Ulaz je, naravno, slobodan – dođite svi

Književnost, između serija je tribina u Booksi koja se bavi odnosom književnosti i drugih umjetnosti, prije svega glazbom, a ime je, u žurbi, dobila po knjizi Ante Perkovića Rundek, između. I zato što je knjiga odlična i zato što je upravo Rundek bio prvi gost tribine. Tribinu vodi Dunja Kučinac.

Kome treba, evo FB događanja.

Tekst: booksa.hr

Foto: Facebook

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close