Tehnologija

Microsoftov Office Online servis omogućava pristup i rad s dokumentima spremljenim na Dropboxov cloud

Obećanje dano tijekom prošle godine u prvom dijelu ove je ispunjeno – Microsoftov Office Online servis omogućava pristup i rad s dokumentima spremljenim na Dropboxov cloud


Još tijekom prošle godine Microsoft i Dropbox najavili su međusobnu suradnju kako bi se omogućio zajednički suživot softverskih proizvoda ove dvije tvrtke. Nakon što je zaživjela međusobna podrška za poslovne korisnike, ista ovih dana stiže i za sve ostale koji se ne bave biznisom.

Naime, obje tvrtke su putem svojih internetskih stranica objavile kako Dropbox sada podržava Microsoftov Office Online servis, odnosno, kako Office Online servis od sada podržava pristup datotekama spremljenim na Dropboxov cloud. Zapetljano? Ma nije samo tako zvuči stvar je daleko jednostavnija.

Ako se nalazite na svom Office Online računu, dovoljno je samo dodati Dropboxov i bit će vam omogućeno stvaranje novih i izmjena postojećih Word, Excel i PowerPoint dokumenata. S druge strane ako ste ulogirani na Dropbox putem internetske stranice jednostavnim klikom miša na gumb „Open“ željeni dokument bit će automatski učitan pomoću Microsoftovog Office Online servisa. U oba slučaja po završetku rada na dokumentu, isti se automatski sprema nazad na Dropbox.

Ipak pripremite se na strpljenje, jer sudeći prema pojednim komentarima dio korisnika je naišao na određene probleme – ne prikazuje im se “Open” gumb, dok opet drugima sve savršeno radi. Ako vas zanima u koju skupinu korisnika pripadate ovdje možete naći detaljne upute što vam je činiti kako biste povezali svoj Dropbox račun s Microsoftovim Office Online servisom.


 

Tekst: bug.hr


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close