Kućni ljubimciVijesti

Medo otišao iz Kostrene, lovci ga usmjerili prema visokoj šumi Gorskog kotara

SVI NA SIGURNOM

U Kostreni je u noći s nedjelje na ponedjeljak uočen medvjed koji se kretao Šetalištem kostrenskih pomoraca iznad uvale Svežanj. O kretanju medvjeda obaviještene su sve nadležne službe i Lovačko društvo ‘Jelen’


Medvjed koji je posljednjih dana uočen u naseljima Kostrene, Kraljevice i Bakra više nije na tom području te je zahvaljujući lovcima i interventnom timu usmjeren prema visokoj šumi na području Gorskog kotara, izvijestili su u ponedjeljak iz Općine Kostrene.

Iz kostrenske općine ističu da je riječ o zaštićenoj vrsti i jednoj od najvećih europskih zvijeri koja ima velik radijus kretanja pa, iako joj je šuma prirodno stanište i obično zazire od ljudi, u potrazi za hranom može prijeći veće udaljenosti i spustiti se u naseljena mjesta.

Medvjedi su u pravilu sramežljivi, ljude vide kao prijetnju i izbjegavaju sukobe, no, unatoč tome, susreti se ipak mogu dogoditi, čak i u naseljima, pa je dobro upoznati se s njihovim ponašanjem te se informirati kako se ponašati i što učiniti u slučaju susreta s njime, naveli su.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


 

Komentari

Komentara


Izvor: danas.hr | Foto: pexels.com

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close