Scena

Malcolm left Detroit – novi singl Detroit Groove Ganga

Detroit Groove Gang je Rock ‘n’ Roll kolektiv. Prijatelji čvrsto povezani u ljubavi prema glazbi. Detroit Groove Gang je nastao spontano nakon zajedničkog gledanja filma “Get On Up” o životu Jamesa Browna.


Pjesma Malcolm lef Detroit” snimljena je i nastala 18. studenog 2017. godine. u malom improviziranom studiju na Britancu. Kako je taj dan preminuo Malcolm Young, gitarist i jedan od osnivača kultnih AC/DC, bend je odlučio napraviti pjesmu za njega. Njegovo naslijeđe je ogromno i jedan je od bogova Rock ‘n’ Rolla.

“Since you’ve been gone, dear Malcolm

Australia went down

Their Sun went down in darkness

Everything was covered with darkness”

Iste večeri bend je snimio i “I have sinned” te “A letter to Jesus” koje će se također naći na prvijencu benda, albumu “Motor City Funk”.

Ništa nije unaprijed planirano, dogovarano i vježbano. Sve nastaje u trenutku i na mjestu kad se kolektiv skupi. U svom radu kolektiv se vodi slobodnim strujanjem svijesti. Cilj je stvarati glazbu bez puno razmišljanja i bez naknadnog dotjerivanja. Sve se događa spontano i nitko nema unaprijed određenu ulogu niti zna koji će instrument svirati dok ne dođe do samog snimanja. Tako nastale pjesme materijalizirani su osjećaji i misli koji su prevladali u samom trenutku snimanja. DGG radi sam svoje spotove.

Prvi album pod nazivom “Motor City Funk” izlazi 20.4. ove godine za izdavačku kuću Juda Records. Tom će prilikom biti i svirka benda u zagrebačkoj galeriji Greta.

Više o bendu saznajte OVDJE

 


 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close