LifestyleTech

LIKACLUB U BROJKAMA [2015]: Više od 300 000 čitatelja i preko MILIJUN impresija!

Godina velikog napretka za prvi lički nacionalni portal


Portal LIKACLUB iz dana u dan prikuplja sve više čitatelja, a statistike pokazuju i geografsko širenje diljem Hrvatske i svijeta. Lika je napokon dobila portal koji nikad nije imala, neovisni nacionalni portal koji osim Like prati i područje cijele Hrvatske. 20. svibnja 2015. nastao je LIKACLUB i zaživio na novoj domeni likaclub.eu. Tada je portal pokrenuo prve ozbiljnije korake po pitanju društvenih mreža te su uz postojeću afirmiranu Facebook stranicu pokrenuti i novi službeni Instagram i Twitter profili. Redakcija je tokom godine filtrirala sadržaj koji je na portalu velikim dijelom originalan i pozitivan. Urednička politika na čelu s Ivom Biondić stasala je na pozitivnim informacijama bez rubrika crne kronike i politike. Temelji portala koji čine neovisni lički klub s vremenom su postigli iznadprosječne rezultate s obzirom na kratko djelovanje ali uz veliki entuzijazam i rad.

Brojke posjete visoke

U protekloj 2015. godini portal LIKACLUB zabilježio je preko 1 000 000 impresija i više od 300 000 pojedinačnih čitatelja. Portal je prešao brojku od 5 000 objavljenih članaka, od čega je preko 400 kolumnističkih tekstova. Kolumnisti su se bavili hrvatskim i ličkim običajima i pričama, filmom, književnosti, aktualnim događanjima, te drugim temama od općeg interesa čitatelja. Najveći interes čitatelja pokazale su rubrike Autorsko, Interview i Zanimljivo.

Društvene mreže omiljene kod fanova

Facebook fanovi dolaze iz 45 zemalja, a tijekom prošle godine najveći dnevni organski doseg stranica LIKACLUB.eu postignula je 23. prosinca s brojkom od preko organskih 90 000 Facebook korisnika za jednu vijest s portala u vremenu od samo 24 sata. Facebook stranicu prosječno dnevno prati između 11 000 i 15 000 fanova.

Instagram profil portala (lika_club) koristi za objave “behind the scene” tj. “iza scene”. Redakcija je dosad objavila više od 580 postova i ima preko 1300 pratitelja na ovoj društvenoj mreži. Dnevno Instagram profil zabilježi preko 100 lajkova na objave.

Twitter profil portala (@Lika_Club) pokrenut je zbog neophodne prisutnosti portala na svim značajnijim društvenim mrežama, a Twitter to zasigurno jest što se posebno manifestira rezultatima u posljednje vrijeme. U 2015. godini portal je tvitao više od 1200 puta.

Najčitaniji članci

Portal LIKACLUB bilježi prosječno 20 000 pojedinačnih čitatelja mjesečno, a najčitaniji mjesec u 2015. godini bio je prosinac s nešto više od 21 900 čitatelja. Donosimo najčitanije članke s portala u 2015. godini:

  1. Prvi ples na gospićkoj svadbi postao hit video! (link)
  2. Koja je razlika između hrvatske i srpske ličke kape? (link)
  3. Ličan postaje premijer Republike Hrvatske! (link)
  4. Pročitajte kako Bloger Krule komentira “Ličanku” iz reklame za Eurojackpot (link)
  5. POSAO HRVATSKE: Heineken, Coca Cola i Iskon traže radnu snagu (link)
  6. Macola i Rucner snimili pjesmu “Lika” (link)
  7. Hrvatski tata mjeseca iz Otočca: “Najbolji tate su iz Like!” (link)
  8. INTERVIEW – Anto Širić za LikaClub: “Nisam imao pojma što treniram, danas sam viceprvak svijeta” (link)
  9. Balašević za Božić u Varaždinu (link)
  10. Svjetski popularni Slash zasvirao ličku dangubicu (link)

Sve vijesti zabilježile su tisuće lajkova te stotine dijeljenja i komentiranja fanova i čitatelja. Za sve gore navedene brojke zaslužan je mlad i kreativan tim Ličanki i Ličana kojeg valja i navesti; Ante Fumić kao idejni začetnik i voditelj portala, Iva Biondić kao glavna urednica portala i kolumnistica Književnog petka, Tena Brnad kao najaktivniji član redakcije i kolumnistica Arheološkog vremeplova, Marko Ivković kao najširi znalac kulture i duhovni vođa te kolumnist Univerzalnih trivijalnosti, te Bruno Ćutić kao tehničar i omega portala. Osim navedenih članova redakcije, u prošloj 2015. portal je imao i nebrojeno suradnika u smislu informacija, fotografija, vizuala i brojnih drugih aktivnosti.

Planovi za 2016. godinu

Pred nama je nova godina, godina u kojoj će fokus biti dodatni napredak i jačanje pozicije brenda na tržištu. Društvene mreže će doživjeti određene izmjene, a portal će ugostiti i neke poznate hrvatske ličnosti te pokrenuti značajne suradnje. 2016. godina je i godina 160. obljetnice Nikole Tesle rođenog u Smiljanu pokraj Gospića, što će biti posebno obilježeno. Pratite nas i u 2016. godini putem svih digitalnih kanala, a mi vam u maniri Star Warsa poručujemo – neka Sila bude s vama!

Redakcija portala LIKACLUB.eu


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close