Kolumne

LIČKE PRIČE Zahvaljujući obitelji Perković, Stajnica postaje novo turističko odredište brinjskog kraja

OTVORENJE KOMPLEKSA "STAJNICA"

Posljednjih nekoliko godina, obitelj Perković radi na obnovi nekadašnje škole u Stajnici. Mnogi su se pitali što će to biti u tom prostoru, a sada je to itekako poznato. Hostel, caffe bar i obiteljski dom.


Dugi niz godina to veliko građevno zdanje stajalo je u samom centru sela, na raskrsnici puteva, a nije služilo baš ničemu. Funkciju škole već odavno nema, bila je samo podsjetnik na ona dobra stara vremena kada je u tom dijelu sela sve vrvilo od djece, dječjeg smijeha, okupljanja, druženja, školskih dogodovština.

Danas, zahvaljujući mladoj obitelji Perković, koja je između velike europske zemlje i malenog sela podno Kapele, odabrala za život upravo nju – Stajnicu, ta građevina dobiva novi sjaj i vraća značaj kakav jedno takvo ogromno građevno zdanje i zaslužuje imati,  a naše samozatajno maleno selo postaje turistička destinacija brinjskog kraja.

U jednoj od narednih Ličkih priča, upoznat ćemo bolje ovu mladu obitelj, a do tada, preostaje nam samo pozvati vas u njihov hostel koji je već počeo sa svojim 24-satnim radnim vremenom,  kao i u caffe bar čije otvorenje službeno obilježeno u subotu, 01.10.2022., u 14h. U skorije vrijeme, u planu je i otvorenje obiteljskog koji će se nalazi u drugom dijelu ovog kompleksa “Stajnica”.

 

Obitelji Perković čestitamo i želimo im puno sreće u radu te da svojim primjerom privuku još mladih obitelji natrag u lički kraj. Također, ne smijemo zaboraviti čestitati djedovima i bakama, koji su uvijek uz njih i čija bezuvjetna podrška nikad ne izostaje.

Tea, Antonija, Noa, Fran, Velimir Perković

 

 

Foto: TZ Brinje

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close