Kolumne

LIČKE PRIČE – Jelena Janjatović: “Noć pastrve je povrh svega druženje i prilika za zahvaliti se ribolovcima koji dolaze na Gacku, ali i lokalnom stanovništvu”

Današnju ličku priču posvećujemo jednoj od brojnih poduzetnih žena iz Like, točnije Otočca. Za sebe kaže da je zauvijek ostala ona mala dedina djevojka sela, kreativka zaljubljena u lijepo i umjetnost. Ona je Jelena Janjatović, a zašto smo baš nju odabrali za današnju priču, saznat ćete u nastavku.


“Ja sam Jelena Janjatović iz Otočca, rođena 30. svibnja 1981. u Rijeci.”

U Hrvatskom centru za autohtone vrste riba i rakova krških voda  (u daljnjem tekstu: Centar) zaposlena sam više od desetljeća, a od kolovoza 2021.,  obnašam dužnost ravnateljice Centra. Svoje slobodno vrijeme orijentiram ka sportu, slikanju, pisanju, ali više od svega, druženju s obitelji (moram istaknuti da sam ponosna tetka jedne mlade 23-godišnje djevojke!)

Na pitanje, kakav je položaj žena u društvu, gledajući iz vlastitog iskustva i osobnog mišljenja, Jelena odgovara:

Kada govorimo o položaju žena u društvu, primjetno je da su žene na rukovodećim pozicijama itekako zastupljene. Za primjer možemo uzeti Grad Otočac, gdje su preko 70% zaposlenika upravo žene. No, moje mišljenje je da, osim položaja u društvu, ono što je puno bitnije je da znamo svoju vrijednost, ono što same sebi značimo. Iz svog iskustva mogu reći, da se mi oduševljavamo idejama žena miljama udaljenim od nas, a u naše lokalne – sposobne i svestrane žene – zaljubljuju se oni s drugog kraja svijeta.

Kako gleda na budućnost, saznajemo u nastavku:

“Živimo u vremenima kada je nezahvalno davati bilo kakve prognoze, ali što se budućnosti turizma tiče, treba imati na umu da je za njegov oporavak potrebno nekoliko godina. Sada se još događaju i previranja na svjetskoj političkoj sceni, tako da sve to utječe na turizam i njegov oporavak. U svakom slučaju, budućnost turizma ovisit će o organizaciji i spremnosti destinacije, da se prilagodi novonastalim uvjetima i daje rješenja.”

Zamolili smo je da nam kaže više o događaju, koji je pred Centrom:

“Zbog savršene lokacije Centra, ali i radi definiranja snažnije pozicije na turističkom tržištu fokus nam je na novim projektima i manifestacijama, ali i na revitalizaciji i održavanju nekih već prepoznatih i uspješnih turističkih koncepata.”

Stoga idući petak 13. svibnja 2022., Centar po prvi puta organizira Noć pastrve. Događaj je to kojim se prije svega želimo družiti i na neki način zahvaliti našim ribolovcima koji dugi niz godina dolaze na rijeku Gacku, a tu je naravno i lokalno stanovništvo bez kojih ni turizma ne bi bilo. Nakon pandemijskog razdoblja koje je, nadamo se, iza nas, svi smo željni komunikacije i tematskih druženja, a jedan od njih je i Noć pastrve. Sve počinje u 18.00 sati u Hostelu Majsić, Čovići s pićem dobrodošlice i besplatnim jelom za sve koje put navede k nama.

“Za dobru zabavu pobrinuti će se Jan Janković i KUU „Gacka“ iz Ličkog Lešća, a glavni pokrovitelj  ovog događanja je Grad Otočac.”, kaže Jelena i pozivom na manifestaciju “Noć postrve”, završava ovu današnju priču.

Jeleni želimo uspjeh i u daljnjem radu, a svim posjetiteljima “Noći pastrve”, dobru zabavu.

 

 

Foto: Privatna zbirka

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close