Kućne biljke koje “liječe” nesanicu

Iva Biondić

Osim što su iznimno dekorativne, kućne biljke mogu unaprijediti vaš život i zdravlje. Neke biljke su poznate zbog njihovih umirujućih i detoksikacijskih učinka na tijelo, a mogu i uspavati pojedinca. Ovih pet biljki trebali bi staviti u svoju spavaću sobu ako imate probleme s nesanicom


1. Areka palma
Ova biljka pročišćava zrak, uklanja toksine i ugljični dioksid. Uz to ovlažuje zrak, zbog čega je osobito poželjna u zimskim mjesecima kada nam se zbog grijanja suši grlo, nosnice i drugi dijelovi tijela, i zbog čega teško padamo u san.

2. Aloe Vera
Ljekovitost ove biljke dobro je poznato mnogima, a od nje se izrađuju i najrazličitiji preparati za njegu kože. Aloe Vera je netipična biljka koja tijekom noći izlučuje kisik, pa ju je dobro držati u spavaćoj sobi. Uz to ima pozitivne učinke na imunitet pojedinaca.

3. Fikus Benjamin
Ovo je broj 1 u svijetu biljaka koji pročišćuju zrak. Fikus Benjamin uklanja čak 70 posto benzena, amonijaka i toluena te drugih nečistoća iz zraka koje izlučuju sintetičke materijale loše kvalitete iz kućnog namještaja. Ovaj fikus unaprijedit će san osoba koje obitavaju u sobi u kojoj se nalazi, ali će i ukrasiti cijeli prostor.

Više čitajte na zadovoljna.dnevnik.hr

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u