Izdvojeno

Kreće popis stanovništva: Za Zadarsku županiju traži se 330 popisivača i 46 kontrolora!

Državni zavod za statistiku trenutno je u potrazi je za osam tisuća popisivača te preko tisuću i sto kontrolora koji će sudjelovati u prvom digitalnom popisu stanovništva u Republici Hrvatskoj.


Za Zadarsku županiju traži se ukupno 330 popisivača i 46 kontrolora, doznaje zadarski.hr od glavne ravnateljice Državnog zavoda za statistiku Lidije Brković.

Ovogodišnji Popis stanovništva, kućanstava i stanova provodit će se u dvije faze. Prva faza trajat će od 13. do 26. rujna, kada će građani moći samostalno popisati sebe i sve članove svoga kućanstva kroz sustav e-Građani, a druga faza, u kojoj će na teren izaći popisivači i popisivati uz pomoć prijenosnih računala, trajat će od 27. rujna do 17. listopada.

Upravo za ovu drugu fazu nužni su nam popisivači i zato pozivam sve zainteresirane kandidate da na stranici www.popis2021.hr popune elektroničku prijavu za popisivača ili kontrolora, odgovore na pitanja o osobnim podacima, iskustvu u poslovima anketiranja, informatičkoj pismenosti te na demografska pitanja”, kaže Brković.

Rok za podnošenje prijava je do 15. srpnja.

Više na zadarski.hr.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close