Tehnologija

Kolovrat: Uklanjamo punionicu iz Smiljana za desetak dana!

RJEŠEN PROBLEM

Nakon pisanja redakcije Lika Cluba na temu bizarne situacije u Muzeju Like, pri čemu iz muzeja jednog od najvećih svjetskih inovatora mole da im se ukloni danas vrlo tražena punionica za električne automobile, uslijedila je reakcija


Kao što smo u prošlom tekstu naveli, iz Muzeja Like mole Igora Kolovrata iz tvrtke E.V.A. Blue da makne punionicu za električne automobile iz Memorijalnog centra Nikola Tesla, riječi su to ravnateljice Kolak koje smo prenijeli u prošlom tekstu.

Među ostalim, uvjereno tvrde da ne znaju kako je punionica došla i instalirana u Memorijalni centar Nikola Tesla, a cijelu odgovornost prebacuju na bivšu vlast HDZ-a ne spominjući svoje djelatnike Muzeja bez kojih posao nije mogao biti proveden. Više o tome prisjetite se u prošlom tekstu. 

U međuvremenu, javilo se nekoliko zainteresiranih strana koje istu punionicu žele k sebi. Konkretan interes pokazan je iz kluba AA Split, prvog taxi udruženja električnih vozila, na Facebooku su se javio Joško Matijević s komentarom:

Prvo EV Taxi udruženje AA Taxi Split rado bi udomilo dotičnu punionicu…. riješili bi i medijsko praćenje događaja, voljni bi bili i uz nju postaviti ploču zahvale sa opisom njene povijesti prije nas..!! 🔋

Jučer su o temi pisali i nacionalni mediji, a za Lika Club smo sinoć dobili informaciju od Igora Kolovrata koji zaključuje da će sada maknuti svoju punionicu koju je besplatno darovao Gradu Gospiću, i to za desetak dana. Nije siguran gdje će s punionicom, to će još odlučiti.

Problem koji je u Gospiću trajao godinama, s jednom medijskom objavom je rješen. Iako, pitanje je je li rješen u interesu Smiljana, Nikole Tesle, vlasnika električnih automobila i zdravog razuma. Vjerujemo da će Memorijalni centar Nikola Tesla sa svojim gradskim vodstvom, razmišljati o izgradnji cijelog parka električnih punionica u Smiljanu, a ne uklanjanju jedne jedine punionice.

 

 

Foto: Josip Durdov, Lika Club

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close