LikaTehnologija

Kažnjeni zbog nepropisne vožnje i vožnje pod utjecajem alkohola

Jučer su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske na autocesti A-1, gdje je brzina prometnim znakom bila ograničena na 130 km/h, zaustavili:

– 47-godišnjeg austrijskog državljanina, vozača osobnog automobila, kojem je uređajem za mjerenje brzine utvrđena brzina od 250 km/h te su utvrdili kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (0,69 g/kg). Izrečena mu je ukupna novčana kazna od 8 000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane korištenja strane vozačke dozvole na području Republike Hrvatske u trajanju od 1 mjeseca.

Kako bi se izbjegle najteže posljedice u prometu skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu da poštuju prometne propise, a posebice vozačima da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkoholna pića, te da vožnju prilagode uvjetima na cesti.

– 31-godišnjeg hrvatskog državljanina, vozača osobnog automobila, kojem je uređajem za mjerenje brzine utvrđena brzina od 222 km/h. Kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 5 000,00 kuna, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja „B“ kategorijom na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 1 mjeseca.

Preveliko samopouzdanje u vlastite vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila u trenu može dovesti do tragedije, obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close