DogađanjaLičko-senjska županijaLikaKontinentVijestiTurizam

EKSKLUZIVNO Rimac Nevera stiže u Gospić povodom obiilježavanja rođendana Nikole Tesle!

DVA DANA PROGRAMA

I ove godine Grad Gospić obilježiti će rođendan Nikole Tesle, 10. srpnja. Nikola Tesla rođen je 10. srpnja 1856. u Smiljanu nedaleko Gospića, a umro u New Yorku 7. siječnja 1943. godine. 

Grad Gospić, Turistička zajednica grada Gospića i Muzej Like Gospić i ove godine povodom njegovog rođenja će obilježiti taj dan atraktivnom manifestacijom “Tesla power of lights” koja se održava već godinama. 

Sve goste koji će obilježiti Teslin rođendan čeka bogat program, a sve se događa kroz dva dana na više lokacija u Gradu Gospiću.

Prvi dan obilježavanja rođendana Tesle

10. srpnja u Memorijalnom centru Nikola Tesla u Smiljanu, od 12.00 do 15.30 sati održava se okrugli stol “Teslin toranj čovječanstvu”. Nakon toga, od 21.30 sati istog dana, u Memorijalnom centru može se pogledati predstava kazališta Tvornica lutaka Zagreb (U suardnji s Udrugom Mreža Nikola Tesla – Nikola Tesla Network), pod nazivom “Tesla – puni krug”.

Istog dana, na Trgu Stjepana Radića u Gospiću, održava se centralna proslava Teslinog rođendana. Koncert Giuliano & Diktatori, laser show, vodeni zid s projekcijama, NEON playground – park za djecu, glow wall dječje igralište i mnoštvo drugog sadržaja uz osvijetljene zgrade ulicama grada i bogatu ugostiteljsku ponudu.


Ekskluzivno će 10. srpnja na Trgu Nikole Tesle biti izložen Rimac Nevera pod vodstvom Rimac Automobila. Riječ je o prvom svjetskom serijskom električnom hiperautomobilu, jurilici od 1914 konja s najbržim ubrzanjem do 100 km/h u manje od 2 sekunde.

Vrijeme kada će se moći pogledati automobil je od 17.00 do 23.00 sata.

Najbolji  električni automobil na svijetu  Gospićani, strani gosti i svi znatiželjnici mogu ekskluzivno vidjeti uživo i napraviti sliku ispred tehnološkog čuda hrvatske proizvodnje.  U večernjim satima automobil Nevera će biti i  prigodno osvjetljen. – kaže Maja Strilić, mag. oec., direktorica Turističke zajednice Grada Gospića. 

 

Drugi dan obilježavanja rođendana Tesle

Šetnja s Teslom uživo, dogoditi će se 11. srpnja 2024. u izvedbi genijalnog Borisa Šušnjara. Mjesto i vrijeme radnje je Trg Stjepana Radića u 20.00 sati.  

Više o cijelom događanju pronađite na službenoj web stranici visitgospic.com i na sljedećem linku. 

Program pročitajte u nastavku i vidimo se u Gospiću!

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close