VijestiZdravlje

Joga poze koje uklanjaju bol

Ne morate piti lijekove protiv bolova za svaku neugodu u kralježnici, kukovima ili koljenima. Umjesto toga upišite se na jogu i svladajte poze koje vam uz redovitu vježbu jamče olakšanje od bolova. Studija američkog sveučilišta Duke pokazala je da je joga učinkovit način borbe protiv boli u zglobovima i mišićima, ali i vježbački režim, koji kada se izvodi na pravilan način poboljšava fleksibilnost i pokretljivost cijelog tijela


1. Poza: Ratnik II protiv bolova u koljenima
Stanite uspravo i savibite prednje koljeno. Stražnja noga je ravna, ruke ispružene u stranu u liniji sa nogama, a kukovi su okrenuti ka široj strani prostirke. Udahnite i izdahnite 10 do 15 puta zadržavajući ovu pozu, pa potom promijenite noge.

Ako niste u stanju izvesti ovu vježbu samostalno, poslužite se potporom u obliku zida, pa ruke oslonite o tvrdu uspravnu površinu.

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close