Scena

Jeftinije ulaznice za MUO i HNK

Popust na cijene ulaznica posjetiteljima MUO i HNK počinje od 28. ožujka, kad će premijerno biti izvedena predstava Lulu, odnosno od 18. travnja i otvorenja izložbe o Bolléu. Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu i Muzej za umjetnost i obrt Zagreb, nakon iznimno uspješnog Dana otvorenoga trga (rujan 2014.), ponovno organiziraju zajednički projekt, sad pod nazivom KAZALIŠTE + MUZEJ.


U Hrvatskome  23. svibnja 2015. dramska predstava Daleka zemlja Arthura Schnitzlera, u režiji Anice Tomić.

Autori dramskih predložaka za obje predstave, Wedekind i Schnitzler, djelovali su u istome razdoblju kao i projektant Muzeja za umjetnost i obrt – Herman Bollé.

Muzej za umjetnost i obrt u razdoblju od 17. travnja do 23. kolovoza 2015., održava izložbu Herman Bollé: Graditelj hrvatske metropole te se suradnja nametnula kao logična poveznica kojom će se evocirati to povijesno razdoblje, prijelaz iz 19. u 20. stoljeće.

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu i Muzej za umjetnost i obrt, dvije susjedne kulturne institucije, odlučile su svojim gledateljima i posjetiteljima omogućiti popuste za jednu od manifestacija, predstavu ili izložbu. Donositelji ulaznice jedne od dramskih predstava, Lulu ili Daleke zemlje,dobivaju u Muzeju za umjetnost i obrt popust na izložbu  Bollé: Graditelj hrvatske metropole i obrnuto – donositelji ulaznice izložbe Herman Bollé: Graditelj hrvatske metropole, Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu dobivaju popust za jednu od dramskih predstava –Lulu  Daleku zemlju.


 

Izvor: vecernji list
Foto:Roberta F. [CC BY-SA 3.0], putem Zajedničkog poslužitelja


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close