LikaTehnologija

Jedan jurio 228 km/h, drugi vozio s 1,89 promila

PU LIČKO-SENJSKA

Kako bi se izbjegle najteže posljedice u prometu policija skreće pozornost svim sudionicima u prometu da poštuju prometne propise, a posebice vozačima da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkoholna pića, te da vožnju prilagode uvjetima na cesti


Jučer su policijski službenici Policijske postaje Senj u redovnoj kontroli prometa u Senju u 10,20 sati zatekli 45-godišnjaka iz mjesta Krasno, kako upravlja osobnim automobilom gospićke registracijske oznake u alkoholiziranom stanju (1,89 g/kg). Zbog jasne i nedvosmislene namjere da će nastaviti sa činjenjem prekršaja, on je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja, te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Ne zaboravite da za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola niti jedan razlog nije opravdan!

Također jučer su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske na autocesti A-1, u smjeru Splita, između čvora Perušić i Gospić gdje je brzina prometnim znakom bila ograničena na 130 km/h, zaustavili 34-godišnjaka iz Omiša, vozača osobnog automobila, kojem je uređajem za mjerenje brzine utvrđena brzina od 228 km/h.
On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja „B“ kategorijom u trajanju od 1 mjeseca.

Nepropisna i neprilagođena brzina i dalje je jedan od glavnih uzročnika stradavanja u prometnim nesrećama, zato brzinu kretanja prilagodite trenutnim uvjetima na prometnicama, uz obvezu poštivanja zakonskih propisa i vodeći računa o sigurnosti svih sudionika u prometu.

 

Foto: Lika Club

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close