ZnanostTech

Japanci imaju u planu “nevidljiv” vlak

Futuristički vlakovi za Japan su dio svakodnevice i već imaju suludo brze levitirajuće vlakove koji jure skoro 600 km/h, a sada tvrtka Seibu želi izgraditi vlak koji će biti praktično nevidljiv za prolaznike.


Projekt je djelo arhitektice Kazuyo Sejime koja je nedavno dobila nagradu Pritzker. Iako vlak neće biti nevidljiv u smislu da ima čarobni plašt, imat će iznimno reflektivnu površinu, odnosno stapa se u okolinu tako što će se s njega sve reflektirati.

Za razliku od raznih kreacija koje su na rubu mogućega, ovo je dizajn koji se može primijeniti na postojeće vlakove i Seibu će redizajnirati vlak ‘Crvena strijela’ kako bi proslavili 100. godišnjicu kompanije. Vlak bi trebao početi voziti tijekom 2018. godine na liniji dugoj 178 kilometara.

https://www.youtube.com/watch?v=6Db8OydjbYg

Sejima je rekla kako će vlak putovati kroz različite krajolike, od planina do središta Tokija, pa je htjela da vlak koegzistira s krajolikom. Iako još nije otkrila kako će točno napraviti vlak, računalna animacija pojašnjava kako bi to mogli napraviti zamjenom oplate djelomično prozirnim panelima, a kutijasti oblik vlaka podsjećat će na srebrni metak.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: 24sata | Foto: fastcodesign

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close