WebVijestiTech

Jako dobri razlozi: Ovih 7 pojmova nikad ne bismo trebali pretraživati u Google tražilici

Istraživanje na internetskoj tražili Google postalo je sastavni dio našeg svakodnevnog života.


Bilo na pametnom telefonu, računalu ili glasovnim unosom putem Google Assistanta, na sva pitanja koja vam padnu na pamet odgovore se dobiva brzo na Googleu zahvaljujući ogromnoj bazi podataka.

No, postoje određene vrste pretraga koje nikada ne bismo smjeli pitati, piše GQ američki međunarodni mjesečni časopis koji je uz pomoć stručnjaka istražio što korisnici Googlea nikad ne bi smjeli pretraživati u Google tražilici.

Kako napraviti bombu

Najveći klasik među stvarima koje se ne bi smjele pretraživati​​na internetu: traženje nezakonitog sadržaja bilo koje vrste, kao npr. upute o izradi bombe, prodaji droge ili sudjelovanju u drugim kriminalnim aktivnostima. Ne toliko zato što nećete pronaći odgovor na svoje pitanje, koliko zato što ćete ostaviti sumnju i trajnu mogućnost da vam policija pokuca na vrata i provjeri računalo, prenosi Fenix magazin.

Bolesti i simptomi

Guglanje simptoma ili bolesti jedna je od najgorih stvari koje možete pretraživati.  Bilo koja medicinska web stranica (ili navodna medicinska web stranica) koju možete pronaći na vrhu tražilice može učiniti da izgleda kao da imate ozbiljniju ili blažu bolest od očekivane. Ili, još gore, navodna dijagnoza mogla bi biti pogrešna i ostaviti vas tjeskobom i napetosti do sljedećeg liječničkog pregleda. Stoga je svakako preporučljivo kloniti se traženja bolesti na internetu.

Čudesne dijete

Isto vrijedi i za dijetu: čudesna dijeta za mršavljenje vjerojatno nije skrivena ni na jednoj web stranici. Puno je bolje osloniti se na brigu nutricionista i slijediti njihove upute za mršavljenje prema svojim potrebama; zaboravite na dijetu baziranu na slatkišima ili one ljekovite mješavine od kojih vam može biti jako loše.

Seks tutoriali i vodiči

Jedno je tražiti savjet kako biste impresionirali, ali je kontraproduktivno držati se zadane procedure. Ako se osjećate neugodno, možete proučiti sve tutorijale na svijetu, ali tada je malo vjerojatno da ćete i dalje uživati ​​u seksu.

Smisao života

Ne tražite to, upast ćete u kaos bezvrijednog sadržaja jer nitko ne zna odgovor na to. I postoji rizik da završite kao u “Autostoperskom vodiču kroz galaksiju”  (komedija znanstvenofantastične franšize koju je kreirao Douglas Adams)

Sat smrti

Internetska stranica “Sat smrti” koja se nalazi negdje između ozbiljnosti i šale, oslobađa vas zadatka pogađanja datuma vaše smrti označavanjem slučajnog dana u kalendaru. Ovo je, naravno, jeftin trik, ali će vam se neizbrisivo utisnuti u sjećanje i pokvariti vam vrijeme koje vodi do navodnog sastanka.

Intimne ili seksualne sklonosti

Povijest pregledavanja je nemilosrdna i može vas posramiti, pogotovo ako ovu vrstu istraživanja obavljate u uredu ili na računalu svoje tvrtke: upravitelji mreže ili administratori sustava mogu vidjeti web stranice koje posjećujete, stoga budite oprezni.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close