Događanja

Izložba o ličkoj policiji u Domovinskom ratu od 4. studenog u Brinju

Izložba će ostati otvorena tjedan dana do 13. studenog, a javnosti će biti dostupna u radno vrijeme Društveno-kulturnog centra Općine Brinje


U petak, 4. studenog 2022. godine u 17 sati u Društveno-kulturnom centru u Općini Brinje održat će se svečano otvorenje izložbe „Hrvatska policija u Domovinskom ratu – policija u obrani ličko-senjskog kraja“.

Izložba je tijekom listopada bila postavljena u gospićkom Pučkom otvorenom učilištu “Dr. Ante Starčević”, a zbog velikog interesa javnosti izložba će biti dostupna i stanovnicima ličke općine Brinje. Izložba je u zajedničkoj organizaciji međunarodnog policijskog udružena Regionalnog kuba IPA ličko-senjska i Muzeja policije.

Na izložbi će biti izložene ratne odore i oprema koju je koristila policija u Domovinskom ratu. Izložba donosi opis ratnog puta Specijalne jedinice policije PU ličko senjske Tigrova, te podsjeća na stradavanje četvorice redarstvenika u Žutoj Lokvi 1991. godine. Prisjećamo se i Velebitskih heroja stradalih na Velebitu tijekom Domovinskog rata, kao i svih poginulih policajaca PU ličko-senjske. Jedan dio izložbe posvećen je Akciji Plitvice i pogibije prvog hrvatskog redarstvenika „Josipa Jovića“.

Izložba će ostati otvorena tjedan dana do 13. studenog, a javnosti će biti dostupna u radno vrijeme Društveno-kulturnog centra Općine Brinje.


 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close