Kultura

Irski književnici Sebastian Barry, Eoin Colfer, David Park i John Connolly bit će ovogodišnje zvijezde Zagreb Book Festivala

Irski književnici Sebastian Barry, Eoin Colfer, David Park i John Connolly bit će ovogodišnje zvijezde Zagreb Book Festivala, drugog po redu, koji se održava od 16. do 22. svibnja u Muzeju za umjetnost i obrt. Najavili su to na današnjoj konferenciji za novinare direktorica ZBF-a Petra Ljevak, koordinatorica programa Ivana Simić Bodrožić i voditeljica dječjeg programa Ilona Posokhova.


Nakon uspješnog prošlogodišnjeg premijernog izdanja Zagreb Book Festivala, na kojem su organizatori u bogatom književnom programu predstavili zemlju partnera Švedsku te brojne strane i domaće autore, uz više od šezdeset gostiju festivala, u 2016. godini u fokusu je Irska, po mnogočemu obećana zemlja, globalno poznata po svojoj snažnoj književnoj tradiciji. Na Festivalu će se ponuditi i preko 5000 knjiga.

U suradnji s velikim brojem hrvatskih izadvača bit će predstavljene najnovije knjige objavljene u 2016. godini, a od domaćih autora gostovat će Daša Drndić, Olja Savičević Ivančević, Ivica Đikić, Jasna Horvat, Gordan Nuhanović, Edo Popović, Nenad Polimac, Ivica Ivanišević, Marina Vujčić, Milko Valent i mnogi drugi.

Uz bogati književni program, na Zagreb Book Festivalu održat će se i tri tribine posvećene Irskoj – tematski razrađene kroz kulturološku (književnost i film), sociološku i povijesnu prizmu. O “irskim” temama razgovarat će gosti tribina – veleposlanik Republike Irske u Hrvatskoj Tim Harrington, sveučilišni profesori i predavači Stipe Grgas, Vesna Ukić Košta, Aidan O’Malley, Mirko Bilandžić i Hrvoje Klasić te filmski kritičar Nenad Polimac, a moderator će biti Kristijan Vujičić.

Festival i ove godine nudi obilje zanimljivih kulturno-književnih sadržaja za djecu i mlade. Raznoliki program obuhvaća događanja za djecu svih dobnih skupina. Djeca predškolske i mlađe školske dobi moći će upoznati omiljenu švedsku književnicu Jujju Wieslander, autoricu slikovnica o Mami Mu, i uživati u druženju s nagrađivanom domaćom autoricom, ilustratoricom i animatoricom Ivanom Guljašević.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: najboljeknjige.com | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close