LifestyleIzdvojeno

Iako smo svi zatvoreni, ne znači da smo vezani lisičinama za dosadu i lijenost

KAKO ISKORISTITI OSTATAK KARANTENE

Jedan dio karantene je iza nas, drugi tek dolazi, pa ako ste poput mene iskoristili sve što ste mogli, od brojanja pločica na zidu, brojanja zrna riže i općenito punjenjem svakog grama sivih stanica u mozgu informiranjem o koroni, onda je ovo za vas.


Neovisno o tome imate li mobitel, laptop, gaming station ili sve od navedenog, odlučio sam s vama podijeliti par ideja koje možete škicnuti kako bismo iz ovoga izašli malko pametniji, ako ne možemo mršaviji.

Učenje jezika

Učenje jezika je ambicija je mnogih ljudi, no nikako, pa nikako uhvatit malo vremena. E, sad nema izgovora. Na internetu ima mnogo specijaliziranih stranica i platformi koje su se uhvatile ukoštac s olakšavanjem učenja jezika. Trenutno živimo u najboljem dobu da naučimo bilo što, pa makar i slovenski jezik. Od čistog YouTuba koji kao platforma ne nudi neki plan i program, osim ako ne naiđete na nekoga tko je posvetio cijeli svoj kanal tome, do specijaliziranih stranica poput Busuu ili Duolingo koji nude učenje jezika spojeno s algoritmima za učenje.

Vježbanje / fizička aktivnost

Kako bi rekao Deda Toni: „Vježbaj p**** ** *******a!“. Čučanj, sklek, ležnjak, radit djecu il ne radit djecu (kako tko hoće i u kojim se ekonomskim prilikama nalazi). Iako smo svi zatvoreni, ne znači da smo vezani lisičinama za dosadu i lijenost. Neka bica svjedoči o karanteni 2020. godine. I opet se vraćam na tatu svega znanja, Google. Ima na Gagletu tisuće stranica posvećenih vježbanju doma.

 

Sviranje /glazba

Ajd sjedni i napokon nauči tu gitaru, bas gitaru, klavir, harmoniku, šta li već. Kad naučiš bila što od toga, sjedni na balkon i diži moral susjedima. Ili ga spuštaj, ovisno o željama i prohtjevima. I opet striček Gagl pomaže ovdje. Da smo u karanteni 100 godina, opet ne možeš ni 30% materijala proći.

Online tečajevi

Važno je da se iskoristi ovo vrijeme da izađemo iz ove situacija malo konkurentniji za tržište rada, pogotovo zbog trenutne ekonomske situacije. Malo je reći da će biti loša. Upravo zato treba iskoristiti sve što ti život pruža, a život pruža i online tečajeve, od Microsoft Officea, Wordpressa, marketinga, krizne komunikacije i upravljanja i drugih stvari. U svakom slučaju, sve vezano za soft skills je pokriveno. Sumnjam da itko ima V6 motor u stanu na 5. katu pa da ga rastavlja i sastavlja, pa treba iskoristiti ono što možemo.

 

Čitanje

Fantastična mentalna vježba, pogotovo u moderno doba kad je hiperinflacija informacija i konstantno zvrndanje mobitela učinilo od našeg mozga stvor sličan vjeverici na kofeinu koja se ne može koncentrirati više od 45 sekundi. Primijetio sam kod sebe da mi je razina koncentracije značajno pala s obzirom na srednjoškolske dane. Isključite mobitele, sve uređaje, uzmite knjižurdu i mentalno vježbajte čitanje s razumijevanjem.

Humor

Ne može nam nitko ništa, jači smo od sudbine. Zagreb i Hrvatsku trese epidemija, potres, snijeg u maju (skoro), ali se dugo nisam ovoliko smijao. Mi kao da imamo super moć da se smijemo sami sebi i situaciji kad sve gori. Snimi neki video,smisli meme, diži moral, pričaj priče, pa makar i lovačke.

Raditi što je bitno

Karantena već neko vrijeme traje i vjerujem da su tenzije u malim prostorima već izašle na površinu. Nije lako čovjeka samo staviti u zatvoren prostor i očekivati da će sve savršeno proći. Zato, treba poraditi na komunikaciji, strpljenju i dizati si moral tako da radite što vam je bitno, ako možete. Iskoristite vrijeme da sebe i bližnje upoznate, pošto smo se svi malo udaljili zbog modernog načina života. Sve će ovo proći, a iako smo ograničeni na male prostore, mentalno možemo poletjeti gdje želimo.

Držt’e se i uspješna vam karantena.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close