Tech

Hrvatski softver koji koristi četiri milijarde ljudi

Poslovna ideja dvojice entuzijasta, programera Silvija Kutića i Izabela Jelenić, izrasla je u jednu od većih hrvatskih softverskih tvrtki s 1200 zaposlenika u više od 40 zemalja svijeta.


Dok mnoge vodeće kompanije u Hrvatskoj smanjuju broj radnika, među dvadesetak najkrupnijih hrvatskih poslodavaca izdigla se upravo njihova firma, softverska tvrtka Infobip, čije usluge koristi gotovo četiri milijarde ljudi u cijelom svijetu.

– Kad od banke dobijete SMS o najnovijem stanju na računu, velike su šanse da tehničko rješenje za to pruža upravo Infobip – govori zadovoljna radnica Martina Dodić pojašnjavajući što tvrtka konkretno radi i čime se bavi.

Dodaje da polovica zaposlenih radi u Hrvatskoj, konkretno u Zagrebu, Puli i Rijeci, dok su ostali zaposlenici rasprostranjeni diljem svijeta, pa Infobip u ovom trenutku ima 50 ureda u čak 40 država. Njihov temeljni proizvod je telekomunikacijska i IP platforma koja tvrtkama omogućuje da u svoje komunikacije i poslovne procese uvedu SMS-ove, telefonske pozive, push notifikacije, email, ali i globalno popularne chat aplikacije kao što su Viber, Facebook Messenger i LINE. Piše 24sata.hr

Više na 24sata.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close