Tech

Hrvatski izum: Gammachef je robot koji kuha potpuno sam!

Sjedili smo na kavi i razmišljali što bismo to mogli osmisliti, a da pomogne ljudima u današnjem ubrzanom načinu življenja. Robot koji kuha potpuno sam bila je više nego dobra ideja, rekli su osnivači Gammachefa.


U izum, koji je prepoznala i podržala i Podravka, Dražen i Đulijano uložili su mnogo novca, dvije godine rada i na tisuće sati osmišljavanja. Danas imaju robota kuhara koji pohranjuje njihove recepte, po njima kuha i štedi energiju. Kako bi počeo kuhati, dovoljno mu je uz pomoć mobilne aplikacije dati naredbu koje jelo da pripremi i kad.

Kuha se na indukcijskoj ploči, a robot u točno zadanim vremenskim intervalima u lonac dodaje namirnice, vodu i začine koji su pohranjeni u plastičnim posudicama. Za pripremu, primjerice, rižota od kozica treba mu 49 minuta”, rekli su njegovi osnivači, inače inženjeri elektrotehnike i robotike, ali i kuhari amateri.

Njihov Gammachef zasad može kuhati razna rižota, gulaše, variva i paprikaše, no ne i pržena te pečena jela.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: 24sata.hr | Foto: Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close