Scena

Hrvatska se vraća na Eurosong!

Među 43 zemlje koje će se u svibnju sljedeće godine natjecati na Eurosongu u Stockholmu je i Hrvatska. Na službenoj internetskoj stranici Eurosonga objavljen je popis zemalja sudionica, a među njima je i Hrvatska koja je posljednji put u ovom natjecanju sudjelovala 2013. godine.


To znači da je HRT poslao prijavu EBU-u, što su nam i potvrdili.

“u ovom trenutku možemo potvrditi da je Hrvatska radiotelevizija osigurala mogućnost sudjelovanja hrvatskog predstavnika na 61. Eurosongu u Stockholmu 2016. godine”, odgovorili su za Index.

Kako će se birati naš predstavnik i tko će to biti na HRT-u nam nisu mogli reći.

“O svim daljnjim novostima pravodobno ćemo obavijestiti javnost”, kratko su poručili.

S obzirom na to da se Hrvatska povukla s Eurosonga 2014. godine uz objašnjenje da HRT nije u mogućnosti financijski podržati projekt, čini se da su uspjeli pronaći sredstva za sudjelovanje 2016. godine. U svakom slučaju, obožavatelji Eurosonga imaju se čemu radovati. Osim Hrvatske, nekoliko je zemalja povratnica, poput Bosne i Hercegovine koju će predstavljati Deen i Dalal i Ana Rucner, Ukrajine i Bugarske.

Prisjetite se našeg posljednjeg nastupa na Eurosongu. Klapa s mora sa svojom je “Mižerjom” natjecanje završila u polufinalnoj večeri. Upravo tu završilo je natjecanje i za tri hrvatska predstavnika koja su nastupala prije Klape s mora.

Nadamo se da će 2016. Hrvatskoj donijeti sreću, jer smo upravo mi među tri zemlje sudionice koje najdulje čekaju plasman u finale.

Igor Cukrov je posljednji hrvatski eurovizijski predstavnik koji se uspio plasirati u finale Eurosonga. Bilo je to 2009. godine.


Tekst: index.hr 

Foto: eurovision.tv

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close