Film i TVVijesti

Hrvatska premijera dokumentarnog filma “Put risa”

Povodom 45. obljetnice naseljavanja risova u Dinaride, u sklopu LIFE Lynx projekta snimiljen je dokumentarni film „Put risa“ koji odaje počast lovcima i šumarima koji su sudjelovali u ovom poduhvatu. Hrvatska premijera filma će se održati u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić u Karlovcu, u srijedu 20. lipnja 2018. godine s početkom u 19.00 sati.


Početkom 20. stoljeća ris je zbog prekomjernog lova nestao iz područja Dinarida, no 1973. godine šest je životinja naseljeno iz Slovačke u Sloveniju. Već 45 godina potomci tih šest jedinki se međusobno razmnožavaju i budući su izolirani od susjednih populacija, danas risovima u Dinaridima prijeti izumiranje zbog gubitka genske raznolikosti i parenja u srodstvu.

Dokumentarni film „Put risa“, u trajanju od 20 minuta, donosi razgovore s ključnim ljudima iz Hrvatske i Slovenije koji su sudjelovali u naseljavanju 1973. godine, te predstavlja napore koji se danas poduzimaju za spas populacije. Na prikazivanju u Karlovcu biti će dostupni titlovi na hrvatskom jeziku. Ulaz je besplatan.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close