Scena

HNK Zagreb: Ero s onoga svijeta

Najuspješnija i najpopularnija opera Jakova Gotovca Ero s onoga svijeta bit će izvedena prvi puta ove sezone pod ravnanjem maestra Nikše Bareze, u režiji Krešimira Dolenčića u srijedu, 17. lipnja 2015. u 19,30 sati.


U obnovljenoj podjeli Ere s onoga svijeta prvi puta će u naslovnoj ulozi nastupiti Stjepan Franetović, a u ulozi Đule Tamara Franetović Felbinger. Također će po prvi puta u zagrebačkom HNK u ulozi Gazda Marka nastupiti Siniša Štork, uz već stalne tumače ostalih glavnih uloga Sofiju Ameli Gojić (Doma) i Ljubomira Puškarića (Mlinar Sima).

Scenograf predstave je Dalibor Laginja, a kostime Inge Kostinčer obnovila je Dženisa Pecotić.

Opera Ero s onoga svijeta, već davno je ubrojena među najuspjelije slavenske komične opere, a od praizvedbe u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu 1935. godine kontinuirano je na repertoaru toga kazališta. Uskoro 700. izvedba u zagrebačkoj Operi, svjedoči o zanimljivosti djela koje u kontinuitetu potvrđuje svoju vrijednost, stvorivši trajan i uzajaman odnos s publikom, a Gotovca svrstava među najvažnije hrvatske skladatelje 20. stoljeća.

Do kraja sezone Ero s onoga svijeta bit će izveden 19. i 28. lipnja 2015.


Tekst: večernji hr

 

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close