LifestyleIzdvojeno

VIDEO HGSS slavi 70 godina spašavanja i pomaganja drugima

Hrvatska gorska služba spašavanja ove godine slavi 70. rođendan!


Na Youtubeu kanalu GSS – a objavljen je prigodni video u povodu proslave ove velike i značajne obljetnice, u kojem se vidi samo djelić opasnosti s kojima su HGSS – ovci su često suočeni, ali kojima unatoč pomažu onima koji se nađu u nevolji na kopnu ili moru.

Služba danas broji 1000 pripadnika koji su u svakom trenutku spremni krenuti u potragu te pomoći i spasiti unesrećene ljude, nesebično i na potpuno volonterskoj bazi. Od osnutka, obavili su više od 10000 akcija spašavanja, spasili između 3000 i 5000 života te svoje iskustvo i savjete u mnogo navrata podijelili sa građanima, dok su putem društvenih mreža mnoge i nasmijali svojim dosjetkama.

Dobitnici su brojnih domaćih i međunarodnih priznanja i nagrada, među kojima se nalaze i “Ponos Hrvatske” i “Europski građanin” Europskog parlamenta.

Iako je glavni događaj proslave rezerviran za 25. travnja, do same proslave HGSS će organizirati brojne radionice i aktivnosti u kojima će sudjelovati svi članovi Službe, a pozvani su i svi građani Hrvatske.

U nastavku pogledajte video o osobama (junacima) koji su, bez obzira na sve, uvijek tu kada ih zatrebate:

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Youtube screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close