Tech

HAKOM upozorava: Ne nasjedajte na novi pokušaj prijevare!

HAKOM je priopćio da je zabilježen povećan broj dolaznih poziva iz numeracijskog opsega +882138774xx prema korisnicima, a koji se korisniku prikazuju kao propušteni pozivi te se očekuje povratni poziv, zbog čega je odredišni opseg blokiran za promet.


“Ovog utorka zabilježen je novi pokušaj zlouporabe elektroničkih komunikacija i prijevare korisnika. Naime, riječ je o povećanom broju dolaznih poziva iz numeracijskog opsega +882138774xx prema korisnicima, a koji se korisniku prikazuju kao propušteni pozivi te se očekuje povratni poziv. Takvi pozivi uzrokovali su povratne pozive korisnika mobilne mreže prema odredištima numeracijskog opsega +882138774xx zbog čega je navedeni odredišni opseg blokiran za promet”, stoji u priopćenju.

HAKOM još jednom upozorava korisnike da budu oprezni kada prime poziv ili poruku s nepoznatog broja, posebno ako su u pitanju međunarodni brojevi. Prije nego uzvratite poziv ili poruku, provjerite broj s operaterom.

Ako korisnici posumnjaju da je riječ o zlouporabi ili prijevari, odnosno neželjenoj elektroničkoj komunikaciji, mogu obavijestiti svog operatera ili HAKOM.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: net.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close