Scena

Götterdämmerung – najglasniji nijemi film na Zemlji

Glazbenici Iggy Pop, Grace Jones, Henry Rollins te Jesse Hughes, frontmen grupe Eagles of Death Metal, glumit će u novom nijemom filmu “Götterdämmerung”, koji je opisan kao “najglasniji nijemi film na Zemlji”, a režirat će ga belgijsko-švedski redatelj Bjorn Tagemose.


Iggy Pop će glumiti “punk anđela” pod imenom Vicious, Rollins će biti “zli puritanski svećenik”, a Grace Jones “jedina osoba koja može kontrolirati sav taj testosteron rock’n’roll gadova u ovom glasnom filmu” te “posljednje lice koje ćete vidjeti prije smrti”. Hughes će se u filmu pojaviti kao lovac koji “ubija zvuk za novac” te radi za ljude koji “koriste lažni moral kao represiju”.

Redatelj Tagemose opisao je da je film smješten u svijet kojeg je Bog spasio od grijeha uzevši čovječanstvu vražji “gral grijeha” – zlu gitaru. Tako se Zemlja pretvorila u puritansko mjesto bez seksa, droga i rock’n’rolla.

“Visoko s neba punk anđeo Vicious gleda na svijet dosađujući se te Bogu iza leđa vraća na zemlju “vražju gitaru”, a s njome i sve grijehe u svim oblicima. Zli puritanski svećenik izmanipulira naivnu djevojku da nađe gitaru i uništi je. Na svom putu traženja gitare, djevojka se suočava sa svim izrodima rock’n’rolla. Nailazi i na suparnicu u obliku rock komada koja je želi zaustaviti u namjeri da uništi instrument”.

U najavnom videu  Rollins ističe da je film zamišljen prvenstveno kao vizualna pripovijest. Rollins, koji potpisuje malobrojne dijaloge u filmu, objašnjava da nije namijenjen gledanju na “tradicionalan način” – sjedeći u kinu, već da će publika ovo “vrlo glasno, potpuno prožimajuće iskustvo” doživjeti stojećki.

Inspiracija za naslov filma proizlazi iz apokaliptične opere “Götterdämmerung” skladatelja Richarda Wagnera, koja u prijevodu znači “Sumrak bogova”. Wagnerova opera opisuje Ragnarök, nordijski mit o ratu među bogovima i raznih drugih bića.

Film će krenuti na turneju s bendom i naratorom krajem ove godine i početkom 2016.


Tekst: jutarnji.hr

Foto: You Tube

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close