Ličko-senjska županijaVijestiLokalna

Gospićki Stožer: Epidemiološka situacija na području Grada Gospića ocjenjuje se kao nepovoljna

PRIOPĆENJE

Nakon što smo danas objavili priopćenje župana Milinovića o održavanju Jeseni u Lici, tokom popodneva oglasio se i gospićki Stožer na čelu sa Ivicom Tomljenovićem.


Zanimljivo u svemu je da i oni spominju “Jesen u Lici”, ali imaju dijametralno suprotni stav od Milinovića. Tekst prenosimo u nastavku.

Danas je održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Gospića koju je otvorio načelnik Stožera Ivica Tomljenović.

O trenutnoj epidemiološkoj situaciji na području Grada Gospića izvijestio je epidemiolog dr. Ivan Stanić te naveo da je trenutno 30 osoba pozitivno na virus COVID-19 na području Grada. Zadnjih nekoliko dana tendencija je rasta oboljelih te se ista očekuje i u narednim danima. Pojavilo se i nekoliko žarišta na području Grada Gospića. S obzirom na navedeno epidemiološka situacija na području Grada Gospića ocjenjuje se kao nepovoljna. LSŽ trenutno se nalazi kao treća županija po postotku broja pozitivnih na virus COVID 19, a Grad Gospić na 1.mjestu po broju oboljelih u županiji.

Većina članova stožera izrazila je bojazan o mogućim posljedicama nakon održavanja manifestacije Jesen u Lici te zaključila da je vrlo teško provesti propisane mjere od strane HZZJZ stoga daje preporuku županijskom stožeru da se ovogodišnja manifestacija Jesen u Lici, zbog postojeće epidemiološke situacije, ne održi.

Aktualne mjere koje su donesene na zadnjoj sjednici, a stupile na snagu 22.rujna 2020.godine, smatraju se dovoljnima u ovom trenutku te će se učinak istih osjetiti u narednim danima.

Daje se suglasnost za korištenje Gradske sportske dvorane svim sportskim klubovima uz uvjet da se pridržavaju mjera koje su propisane od HZZJZ i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close