Ličko-senjska županijaKultura

Gospićki književnik Danko Ivšinović u knjizi „Najkraće priče iz hrvatskog Domovinskog rata“

U nakladi Tiskare Rihtarić i sunakladi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR 91.) u Koprivnici je tiskana knjiga „Najkraće priče iz hrvatskog Domovinskog rata“.


Knjigu je znalački priredio i uredio, nakon provedenog natječaja na koji se javilo „more“ autora, Mladen Pavković, sudionik i dragovoljac Domovinskog rata 91. Ideja za natječaj inspirirana je „najkraćom pričom ikad ispričanom“ Ernesta Hemingwaya od samo šest riječi: Na prodaju dječje cipelice. Nikad nošene!

U knjizi je na samo 63 stranice zastupljeno samo 35 autora među kojima i gospićki književnik Danko Ivšinović s pričom Haaški tribunal koja glasi: Svi putovi do Haaga vodili su preko Virovitice, Karlovca i Karlobaga!“

Pobijedila je „priča“ varaždinskog književnika Denisa Peričića od samo jedne jedine riječi: Obadva!, koja prema odluci Prosudbenog suda koji su sačinjavali uglavnom hrvatski branitelji na najbolji način ilustrira pobjedu u Domovinskom ratu.

Knjiga je ilustrirana originalnim fotografijama razrušenog Vukovara, koji se tematski u potpunosti uklapa i upotpunjuje dojam.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Privatna zbirka

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close