Scena

Glazba za bolji san

Kompozitor klasične glazbe Max Richter toliko voli spavati da je napravio album u trajajnju od osam sati koji je napravljen tako da ljudima pomaže da što bolje spavaju. Kako kaže, na ideju je došao jer spavati i biti pospan njegove su dvije najdraže aktivnosti.


“Provedemo više spavajući nego radeći išta drugo. Kroz cijeli život, to sve skupa bude nekoliko desetljeća. U tom stanju u kojem je naša mašta živa, a mi smo nesvjesni, zapravo nastaje cijeli moj rad. Što se događa s glazbom tu? Postoji li neko stanje u kojem svijest i glazba mogu biti u interakciji osim kad smo budni?”, komentirao je kompozitor.

Dok je stvarao svoj album Sleep, Richter se konzultirao i s neuroznanstvenicima kako bi naučio kako potaknuti nisku moždanu aktivnost kod ljudi koji spavaju. Svoj cijeli album planira izvesti s orkestrom na koncertu u Berlinu ove jeseni, a svirat će od ponoći do osam sati ujutro za publiku koja će biti smještena u četiristo i petsto kreveta.

Tekst: telegram

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close