Događanja

Gitaristički virtuoz Al Di Meola svira Beatlese u Lisinskom

Ostalo je samo još 10 dana do spektakularnog koncerta pripremljenog upravo za Vas – glazbene sladokusce! Al Di Meola, jedan od najprominentnijih gitarističkih virtuoza današnjice dolazi nam u goste 21. svibnja u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog.


Ovaj dugo dozivani i s nestrpljenjem priželjkivani gost za svoju zagrebačku premijeru priprema nam potpuno novo i vanserijsko glazbeno iskustvo.

Na albumu”All Your Life” Al Di Meola otkrio je način kako harmonično spojiti svoj specifični glazbeni svijet s onim njegovih idola Lennona, McCartneyja, Harrisona i Stara; te naposlijetku taj čudnovati sklad izvesti uživo na velikoj turneji “Al Di Meola Plays Beatles & More”. Pjesme Beatlesa bit će postavljene u sasvim novi kontekst koji jamči posjetiteljima doticaj s još nepoznatim i neviđenim glazbenim iskustvom.

Ovaj akustični Tour de Force već je obišao preko dvadeset američkih i europskih gradova i oduševio tisuće ljudi u rasprodanim dvoranama. Koncerti na ovoj turneji svojevrsni su šlag na tortu ovog izuzetnog kompozitora i velemajstora gitare koji je nakon 20 albuma odlučio odati počast Beatlesima, istražujući i inovirajući glazbu koja je na njega najviše utjecala. “Ja zaista Beatlese smatram razlogom zašto uopće sviram gitaru, oni su bili katalizator između mene i glazbenog svijeta i poticaj da učim svirati”, izjavljuje virtuoso najvišeg ranga i poziva naspektakl u Lisinskom koji se nipošto ne smije propustiti.


Tekst: metro-portal.hr

Foto: themusicandmyth.com

 

 


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close