KarijeraIzdvojeno

FOTO Započela završna hodnja 2. naraštaja vođa HV-a od Udbine do Knina

Hodnja duga 88 kilometara završna je faza njihove šestotjedne obuke pod motom “Znoj štedi krv”, a završava usponom na kninsku tvrđavu


Točno u 05.00 sati, u utorak, 1. lipnja 2021. godine ispred multifunkcionalnog tornja u Središtu za razvoj vođa “Marko Babić” u Udbini su polaznici 2. naraštaja obuke za razvoj vođa krenuli na završnu 34-satnu hodnju od Udbine do Knina.

Naime, ova hodnja duga 88 kilometara završna je faza njihove šestotjedne obuke pod motom “Znoj štedi krv”, a završava usponom na kninsku tvrđavu, gdje će polaznicima biti uručene značke.

Prva dionica trase završila je usponom po križnom putu do Crkve hrvatskih mučenika u Udbini.

Udijelivši im blagoslov, velečasni Josip Šimatović pozvao je novi naraštaj vođa da slijede ideal vojničke časti i motivirao riječima da će onaj koji dobro sluša dobro i zapovijedati.

Tradicionalno su im darovane krunice kao simbol vjere i ljubavi prema domovini, po uzoru na hrvatske branitelje koji su ih imali uza sebe tijekom Domovinskog rata.

Današnja dionica duga 56 kilometara završit će taborovanjem.

hdrpl
fbt

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: MORH

Povezane objave

Back to top button
Close