PosaoKarijera

Policijski službenici mladima u Korenici približili policijski posao

Mladi su se uvjerili koliko je policijski posao dinamičan, uzbudljiv i nadasve plemenit


Jučer je u Korenici ispred Osnovne škole dr. Franje Tuđmana održan Dan otvorenih vrata Policijske uprave ličko-senjske gdje su se okupili brojni zainteresirani srednjoškolci i osnovnoškolci s područja Korenice i Općine Plitvička Jezera.

Kako bi učenicima približili zanimanje policajac/policajka, prezentirani su različiti policijski poslovi kao i policijska tehnika, oprema i vozila. Na informativnim punktovima mogli su se upoznati s radom i opremom temeljne i prometne policije, interventne policije, te protueksplozijske opreme.

Također su se zainteresiranima dijelili i promotivni materijali vezano za natječaje te su se informirali u svezi uvjeta, prava i obveza natječaja.

Osim brojnih policijskih službenika na Danu otvorenih vrata Policijske uprave ličko-senjske pridružili su se djelatnici i volonteri Općinskog društva Crvenog križa Plitvička Jezera i djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Plitvička Jezera, kao i jedan od partnera Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa „JUMICAR“ koji su u sklopu programa prometne kulture za najmlađe postavili mobilni poligon gdje su najmlađi pokazali veliki interes.

Dan otvorenih vrata dio je promotivnih aktivnosti i jedan od najboljih načina da se građanima, prvenstveno svim zainteresiranim kandidatima, približi rad policije te da ih se dodatno potakne kako bi policijsko zanimanje izabrali za svoj životni poziv.

Više o policijskom zanimanju saznaj u brošuri  „Postani policajac ili policajka“

 

Izvor / Foto: PU ličko-senjska

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close