ObrazovanjeKarijeraIzdvojenoPromo

FOTO U Gospiću održana uspješna radionica digitalne fotografije Josipa Durdova

U periodu od 17.-20. srpnja 2023. održana je radionica osnova digitalne fotografije u Gospiću pod vodstvom fotografa Josipa Durdova (Durdov Media).


Josip je fotograf porijeklom iz Gospića sa adresom u Zagrebu, gdje živi i radi zadnjih nekoliko godina. Svoj višegodišnji doprinos fotografskog djelovanja po Lici i okolici dao je svojim osobnim radom te intenzivnom radu na velikom broju događanja i terena za portale Lika Club i The Plitvice Times, te agenciju Prilika Grupa.

Radionica je organizirana uz iskazani interes za novim znanjima i unapređivanjem trenutnog znanja nekolicine polaznika, te istima, kao i svim ostalim polaznicima voditelj zahvaljuje na iskazanom interesu i povjerenju. Radionica se održavala u prostorijama Likovne Udruge Lika (LU Lika) te se istima voditelj radionice zahvaljuje na ustupljenom prostoru i pomoći u organizaciji.

Tijekom 4 dana radionica polaznici su slušali o samim počecima povijesti fotografije, vrstama fotoaparata i fotografske opreme, preporuci stručne literature, opcijama i mogućnostima fotoaparata, kako kvalitetnije i konstruktivnije raditi sa fotografskom opremom, odradili foto šetnju po Gospiću, te kako kvalitetno obraditi svoje fotografije.

Cilj radionice je bio da polaznici ulože više truda i interesa u svoje fotografske vještine, te da stvaraju uspomene koje će biti više od samo još jednog trenutka uhvaćenog u vremenu, tj. da ti isti trenuci izazovu emociju svakom promatraču koji ih bude gledao.

Polaznici su drugi dan radionice imali priliku posjetiti izložbu fotografija autora sa ličkim korijenima, Goran Pavelić – Pipo, po nazivu „GOSPIĆ Fragmenti 1976. – 1987.“ čije fotografije dočaravaju urbani život iz navedenog razdoblja, kao i koncerte grupe Azra i Psihomodo Pop u nekadašnjem Kinu „Jedinstvo“ (danas Kino Korzo) Gospić.

Izložba je otvorena u prostorijama Likovne Udruge Lika 18.7.2023., gdje je odrađen razgovor sa autorom fotografija iz kojeg su polaznici mogli čuti izvanredna iskustva i čuti savjete o fotografskom djelovanju i stvaranju povijesnih uspomena.

 

Određeni dio polaznika iz osobnih razloga nije bio u mogućnosti prisustvovati na radionici u dogovorenim terminima. Za navedene polaznike napravljena je prilagodba  termina u jutarnjim satima po njihovim mogućnostima kako bi svi prijavljeni mogli odraditi sve što je bilo planirano i naučiti ono za što su se prijavili, te napredovati sa svojim fotografskim radom.

Ovo je bila moja prva samostalna radionica u osobnoj organizaciji, a interes je bio više od očekivanog. Već ima iskazanog interesa i upita za sljedeći termin, pa čak i za radionice drugih fotografskih tematika.

Za sada nisam siguran kada bi se idući termin mogao ostvariti ali svi koji su zainteresirani dobiti će informaciju na vrijeme.

Drago mi je da sam imao priliku stati pred polaznike koji su iskazali svoj interes za novim znanjima te da sam isto mogao prenijeti i pomoći im unaprijediti njihovo fotografsko znanje i rad. Iako iza sebe imam odrađen veći broj radionica i mnogo predavanja, tremu nisam uspio izbjeći. Što mi je veoma drago jer vjerovanja sam da jednom kada te treme više ne bude neće biti ni zainteresiranosti sa moje strane, tako da dok god je trema uz mene znam da mi je stalo do onoga što radim. Isto sam napomenuo svim polaznicima da je trema pozitivna stvar i da im bude drago dok ju imaju. Uz nju će biti oprezniji i više će promišljati o svakom kadru te na samom kraju će i oni biti zadovoljniji finalnim proizvodom, odnosno fotografijom koju su zabilježili.“ – kaže Josip Durdov.

U nastavku pogledajte fotogaleriju s radionice.

 


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close