KontinentalniVijesti

FOTO „Slavonska Amazona“ – plovidba koja očarava

Park prirode Lonjsko polje u prvih šest mjeseci bilježi porast posjećenost od 150% u odnosu na isto razdoblje prošle godine i to najviše domaćih posjetitelja, no osjeti se povratak inozemnih posjetitelja, Nijemaca i Francuza.


„Posjetiteljima želimo omogućiti što ugodniji boravak u Parku, a brojne zahvale i pozitivni komentari daju nam dodatni vjetar u leđa i motivaciju da uvodimo nove programe i usluge te nastavimo ulagati u posjetiteljsku infrastrukturu. Najtraženija je plovidba čamcima na solarni pogon rijekom Strug posjetiteljima poznatom kao „Slavonska Amazona“, zbog koje se najčešće i vraćaju u Park“, istaknula je ravnateljica Javne ustanove „Park prirode Lonjsko polje“ Marija Kušmiš.

Park prirode Lonjsko polje prostire se na području od 511km2 s istaknutom kulturnom baštinom te bogatom florom i faunom. Najposjećeniji lokaliteti su Krapje – selo graditeljske baštine, Mužilovčica – gdje se može vidjeti tradicijski način ispaše stoke poznate kao „Posavski safari“, Čigoč – selo roda te promatračnica „Ptica kosac“ u Repušnici, koja je izgrađena u sklopu projekta “Povećanje privlačnosti i obrazovnog kapaciteta Parka prirode Lonjsko polje izgradnjom posjetiteljskog centra “Crna roda” Osekovo”.

Novi Posjetiteljski centar „Crna roda“ uskoro otvara svoja vrata javnosti, kao i dvije nove promatračnice koje će svojim atraktivnim izgledom dodatno probuditi znatiželju posjetitelja za istraživanje neotkrivenog prirodnog bisera nadomak Zagreba.

Park prirode Lonjsko polje jedno je od najvećih i najbolje očuvanih prirodnih poplavnih područja u Europi, riznica je biološke raznolikosti ne samo u Hrvatskoj, nego na cijelom Starom kontinentu.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Hrvatski fotosavez

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close