Tehnologija

FOTO Povijesna vozila donijela pozitivnu energiju u centar Otočca, ovako je to izgledalo na ulicama

OLDTIMERI U OTOČCU

Proteklog vikenda Otočac je bio domaćin Prvog susreta povijesnih vozila u organizaciji muzeja automobila Ferdinand Budicki.


Veliki skup “oldtimera” na sportskom aerodromu pored Otočca održao se povodom obilježavanja 115 godina automobilističke kulture u Hrvatskoj. Građani su imali priliku uživati u atraktivnoj izložbi više od 150 automobila različitih marki, dizajna i godišta čiji su vlasnici pristigli iz cijele Hrvatske i inozemstva, a posebnu pozornost plijenio je najstariji registrirani automobil u Hrvatskoj – Oakland Blue Six iz 1925.

Riječ je o udobnoj sportskoj limuzini s cabrio krovom i četvera vrata koja je proizvedena u samo 33.500 primjeraka. Automobil je kupljen na Zagrebačkom Zboru 1928. godine od trgovca Ferdinanda Budickog, a čitav život imao ga je samo jedan vlasnik – apotekar Franjo Častek iz Otočca, koji ga je vozio od 1929. do 1941. godine, kada je nesretno stradao u Drugom svjetskom ratu.

Automobil je prije dvije godine kupio Antun Presečki iz Krapine, poduzetnik i vlasnik Muzeja oldtimera Presečki, koji ga je u međuvremenu temeljito restaurirao. Na oduševljenje svih prisutnih, Častekov legendarni Oakland se opet provozao ulicama Otočca kojima nije vozio skoro 80 godina. Na ulicama je bio  u centru Otočca, a građani su s e rado fotografirali uz automobil te sve objavljivali na društvenim mrežama.

Međutim, na ulicama Otočca posebna pozitivna energija vladala je i zbog mnoštva drugih vozila. Fiće raznih boja i godišta, Alfa Romeo, Mini Morris, Mercedes,  Peugeot, Renault,  Volkswagen,  te razne druge marke, uljepšavale su ulice.  Pogledajte galeriju fotografija!


 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close