VijestiSportTurizam

FOTO Noćni cener i petica okupili oko dvije stotine trkača u centru Korenice!

Pod okriljem zvjezdanog koreničkog neba u subotu 28. rujna 2019. po prvi put se održala Plitvička noćna utrka.


Ovaj cjelodnevni događaj organizirali su Atletski klub Plitvice, Turistička zajednica Općine Plitvička Jezera i Općina Plitvička Jezera.

Na utrci je sudjelovalo oko dvije stotine natjecatelja koji su mogli birati između dvije staze – “Noćni cener” naziv je utrke na 10 km, dok je “Noćna petica” kraća utrka na 5 km. Start i završetak utrke bio je na Trgu svetog Jurja u centru Korenice, a obje staze su cijelom trasom bile osvijetljene.

Utrci za odrasle koja je započela u 19 sati prethodila je utrka za najmlađe podijeljena po dobnim skupinama sudionika – za predškolce na 100 metara, 1. i 2. razred na 200 metara, 3. i 4. razred na 400 metara, 5. i 6. razred na 600 metara, te za 7. i 8. razred na 1000 metara. Mališani koji su istrčali prva tri mjesta na svakoj dužini osvojili su prigodne nagrade.

Utrku na 10 km “Noćni cener” najbrže je istrčao Ivan Bulić iz AK Dubrovnik. Drugo mjesto pripalo je Ivanu Maletiću iz AK Maksimir, dok je treći na cilj stigao Renato Sertić iz AK Plitvice. U ženskoj konkurenciji “Noćnog cenera” najbrža je bila Marija Vrajic iz AK Maksimir, drugo mjesto je osvojila Anda Tomaš iz AK Svetice, a treće Mirjana Kolar iz AK Žumberak.

Ante Živković iz AK Dubrovnik pobjednik je “Noćne petice”, a u istoj kategoriji drugo mjesto je pripalo Benjaminu Muriću iz AK Krajšnik Velika Kladuša, dok je treće mjesto osvojio Krešimir Balaš iz AK Svetice. Među ženama prva je na cilj “Noćne petice” stigla Helena Gleđa iz AK Dubrovnik, druga je bila Nikolina Bestić iz IND, a treće mjesto je pripalo Suzani Kostelac iz Sparta Kutina.

Za natjecatelje oba spola koji su na “Noćnom ceneru” i “Noćnoj petici” osvojili prva tri mjesta organizatori su uz pehare osigurali i bogate novčane nagrade, dok su svi sudionici Plitvičke noćne utrke dobili diplomu s vremenom i rezultatom te unikatnu finišersku medalju.

Paralelno s utrkom dan je bio ispunjen nizom drugih sadržaja za djecu i odrasle. Planinarsko društvo “Mrsinj” iz Korenice, koje je na dan utrke obilježilo Dan društva, za sve planinare i zainteresirane trkače organiziralo je pohod na Mrsinj, Plješivicu i Prozor. Natjecatelji i njihovi navijači također su mogli degustirati domaće proizvode lokalnih proizvođača izložene tijekom dana na štandovima kod starta utrke u centru Korenice. Svi sudionici utrke imali su priliku sudjelovati i u bogatoj tomboli, a nakon proglašenja rezultata uslijedila je zabava do kasnih noćnih sati.

Dio atmosfere donosimo u galeriji fotografija!


 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close